Měkký čerstvý sýr z kravského mléka. 1 balení je cca 150g
Vyberte si množství a my Vám zabalíme českou verzi Balkánského sýru. Cena je uvedena za 10g.
Čedar Atleet je polotvrdý plnotučný zralý sýr. Má žlutou charakteristickou barvu, hladkou, nedrolivou strukturu a jemnou chuť se slaným nádechem. Báječně se hodí k vínu a do studené i teplé kuchyně.
Koliba patří mezi pařené sýry přírodní uzené. Sýr je vyroben z kravského mléka, udí se klasicky kouřem z bukové drtě. Celkový obsah sušiny je 52% a tuku v sušině je 43%. Sýr se vyznačuje mléčně nakyslou, mírně slanou chutí, s výraznou vůní po uzení. Na povrchu sýra jsou zřetelné prolisy od košíčků, v nichž při výrobě horká pařenina vychládá. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako příloha, jako doplněk lahůdkářských pokrmů a k dalšímu kulinářskému zpracování. Vhodný je i k přípravě teplých pokrmů. Cena je uvedena za 10g.
Jedná se o uzený sýr vyráběný z kravského mléka. Má tradiční kulatý tvar malého bochníčku s vytvarovaným vzorem košíčku, ve kterém horká hmota tuhne. Koliba je uzena klasicky v kouři z bukového dřeva. Je určena pro přímou konzumaci v podobě příloh, ozdobených mís nebo i do teplé kuchyně.
Zlatá Praha je originálním sýrem polenské mlékárny, který vychází ze severských typů sýrů, např. HAVARTI. Je to přírodní polotvrdý sýr, vyráběný z pasterovaného kravského mléka. Sýr má na řezu spoustu malých trhlinek a nepravidelných štěrbin, na povrchu sýra je jemná u staršího vyzrálejšího sýra pak znatelná kůraSýr zraje minimálně 3 měsíce a jeho chuť je pikantní, nakyslá, jemná máslová díky vyššímu obsahu tuku. Celkový obsah sušiny je 57% a tuku v sušině je 48%. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako doplněk lahůdkářských pokrmů ve studené kuchyni, vhodný i k přípravě teplých pokrmů.
Extra tvrdý zrající sýr, vakuově balený, zrání min. 18 měsíců
Vyberte si množství po 5 dkg a my vám připravíme Brie z Francie.
Vyberte si množství a my vám připravíme skvělou Gorgonzolu Dolce.
Typický holandský sýr z kravského mléka, zrající nejméně 4 týdny. Vyznačuje se neodolatelnou máslovou chutí s oříškovým nádechem. Výborná jen tak na chuť nebo do toustů, sýrových polévek atd.
Gran Moravia – dlouhozrající extra tvrdý sýr vyráběný podle italských tradic z výhradně českého mléka. Sýr Gran Moravia představuje mimořádnou evoluci těchto dlouho zrajících sýrů, kterou rodina Brazzale zrealizovala na Moravě.
Původní taleggio je dodáván v dřevěné krabičce pro vás. Doporučuje se podávat s červenou čekankou, fíky, křupavím upečeným chlebem a lanýžovým medem. Také je oblíbený na sýrovém talíři. Jméno pochází z taleggio Valley "taleggio". Spekuluje se, že byl nejstarší ze všech měkkých sýrů. Pocházi z Lombardie, měkký červený sýry je prokazatelně prodáván od 13. století. Dnes je taleggio podle DOP známce chráněn proti napodobování. Taleggio mění vzhled s rostoucí zralosti. Přirozený růst plísní se pohybuje z počáteční růžovo šedé barvy až tóny na šedozelenou barvu. Ušlechtilý plísen je jedlá, jako u jiných sýrů.
Vyberte si množství a my Vám připravíme vybrané množství ovčího čerstvého sýru. Cena je uvedena za 100g.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou kravskou goudu s chilli.
TATO 3 MĚSÍCE NA DŘEVENÝCH PRKNECH ZRAJÍCÍ GOUDA SE VYZNAČUJE VELMI PLNOU, ZRALOU A VÝRAZNOU CHUTÍ A JE VYROBENA Z KRAVSKÉHO PASTERILIZOVANÉHO MLÉKA S 48% OBSAHEMTUKU. IDEÁLNÍ JE KONZUMACE TOHTO DRUHU SÝRU S CHLEBEM A DOPORUČUJEME HO NAKRÁJET NA MALÉKOSTIČKY JAKO POCHOUTKU K VÍNU, NEBO JAKO SÝROVÝ DEZERT.
Tento extra tvrdý zralý sýr má silnou, mírně nahořklou a ostrou chuť, slabě připomínající ovoce. Rozplývá se v ústech, a rozechvívá chuťové pohárky. Má jemně načervenalou barvu, krásně lámavou texturu a je pokryt bílými krystalky vápníkových solí. Bude perfektní jako předkrm nebo dezert. Podávejte s čerstvými hruškami, plátky melounu, fíky a ořechy spolu s dobrým vínem.
9 měsíců zralý, silná a delikátní chuť s krystalkami soli. Země původu: Holandsko Cena je uvedena za 10g.
Vyberte si množství a my Vám připravíme Vámi vybrané množství mladé kravské goudy s italskými bylinkami.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou kozí goudu.
Polotvrdý sýr z kozího mléka s kopřivou.
GOUDA OVČÍ - archivní ovčí sýr Polotvrdý ovčí sýr zrající minimálně 9 měsíců.
Vyberte si množství a my Vám připravíme kozí goudu s rajčaty a olivy.