Za značkou Ježkův statek stojí David Vortel, který část výrobků vyrábí ve vlastní manufaktuře, zbytek mu dodávají rodinné firmy – výrobci nebo zpracovatelé převážně z Vysočiny.
Lahvované mléko, smetana a zakysaná smetana značky Ježkův statek zpracovává Mlékárna Polná.
Mlékárna Polná je menší až střední mlékárna resp. sýrárna, která se v naprosté většině věnuje výrobě sýru, a to především balkánského. Tento dodává do malo i velkoobchodní sítě. Většinovými vlastníky mlékárny je rodina Kvasničkova a pan Kvasnička ji sám vede a dohlíží jakožto technolog na výrobu. Jedině pro Ježkův statek šetrně pasteruje mléko a plní do jejich lahví.
Okurky pro nás vypěstovali bratři Halačkovi z Míšovic. Do 2 dnů po natrhání jsme u nás v Kamenici okurky zavařili, aby byly připravené, až na ně dostanete chuť.
Okurky pro nás vypěstovali bratři Halačkovi z Míšovic. Do 2 dnů po natrhání jsme u nás v Kamenici okurky zavařili, aby byly připravené, až na ně dostanete chuť.
Výběrový rosol s kousky brusinek. Složení: brusinky 55%, cukr, voda, jablečný pektin, kyselina citronová, koření.
Jedná se o výrobek z tučného tvarohu.
Jemná, krémovitá zakysaná smetana, receptura původem z Francie.
Sterilovaná červená řepa krájená na tenké plátky.
Nejlepší houbová čalamáda z Ježkova statku na Vysočině pohladí vaše chuťové pohárky. Takovou čalamádu jste ještě dozajista nejedli.
Nepálivý kečup, na každou sklenici jsme spotřebovali kolem 800g rajčat. Rajčata pocházejí z okolí Velkých Bílovic.
Koliba patří mezi pařené sýry přírodní uzené. Sýr je vyroben z kravského mléka, udí se klasicky kouřem z bukové drtě. Celkový obsah sušiny je 52% a tuku v sušině je 43%. Sýr se vyznačuje mléčně nakyslou, mírně slanou chutí, s výraznou vůní po uzení. Na povrchu sýra jsou zřetelné prolisy od košíčků, v nichž při výrobě horká pařenina vychládá. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako příloha, jako doplněk lahůdkářských pokrmů a k dalšímu kulinářskému zpracování. Vhodný je i k přípravě teplých pokrmů. Cena je uvedena za 10g.
Jedná se o uzený sýr vyráběný z kravského mléka. Má tradiční kulatý tvar malého bochníčku s vytvarovaným vzorem košíčku, ve kterém horká hmota tuhne. Koliba je uzena klasicky v kouři z bukového dřeva. Je určena pro přímou konzumaci v podobě příloh, ozdobených mís nebo i do teplé kuchyně.
Pálivé nakládané papriky. Konzervováno sterilací.
VÝBĚROVÝ DŽEM MALINA S OSTRUŽINOU 250G TOPDELIKATESA 2016 - ocenění na mezinárodním veletrhu Víno&Delikatesy 2016.