Zeleninové špaldoto v biokvalitě se skvěle hodí na cesty, dovolené, ale i na doma. Jeho příprava je velice rychlá a snadná. Popis Základ jídla tvoří špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno a sušená zelenina. Špalda je stará odrůda pšenice, která se vyznačuje lahodnou, lehce oříškovou chutí a výbornou stravitelností. Díky jednoduché přípravě se špaldoto báječně hodí pro chvíle, kdy nestíháte, a přesto chcete sobě i rodině dopřát kvalitní a zdravý pokrm. Všechny použité suroviny jsou v biokvalitě, špaldoto neobsahuje žádný přidaný cukr a díky absenci živočišných složek je vhodné i pro vegany. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Kuskus se sušenými rajčaty - bleskový oběd do hrnku, do misky na zalití, když spěcháte, když máte chuť, když se chcete najíst s kamarádem. Dvouporcový kuskus se sušenými rajčaty a italskými bylinkami. Chuť vyzrálých rajčat nás okouzlila a inspirovala k vytvoření této směsi. Rychlá a jednoduchá příprava: Zalijte vroucí vodou,zakapte olivovým olejem, nechte 5 minut odstát a načechrejte vidličkou. Naše tipy na přípravu: Kuskus můžete doplnit sýrem, třeba balkánským, fetou, parmazánem apod. Kuskus je výborný s restovanou zeleninou nebo třeba s kuřecím masem. A ještě něco? A ještě si s námi pojďte hrát :-) a poznávat přírodu.
Směs na přípravu vegetariánské sekané. Základ tvoří pohanková lámanka. Směs je bez lepku a v biokvalitě. Snadná příprava potěší nejen začátečníky.
Svačinová polévka pro milovníky kysaného zelí doplněná kvalitní paprikovou klobásou. NÁŠ TIP! Tato vydatná polévka nejlépe chutná s dobrým kváskovým chlebem.
Svěží středomořská rajčatová polévka s rýží, olivovým olejem a bazalkou. NÁŠ TIP! Tuto oblíbenou polévku můžete na talíři dozdobit lžící zakysané smetany. Tato polévka je oblíbená u dětí a vegetariánů.
Tradiční krkonošská smetanová polévka uvařená z místních surovin, která vás překvapí svojí vydatností a lahodnou chutí. NÁŠ TIP! Ochutnejte další tradiční jídla a krkonošské speciality jako například Jelení ragú. Polévka je vhodná také pro děti a vegetariány.
Hutná svačinová polévka z červené řepy s kousky hovězího a vepřového masa dušeného na kořenové zelenině s bramborem a hlávkovým zelím, zjemněná smetanou.
Opravdu vydatná polévka z hovězích drštěk, doměkka uvařených v hovězím vývaru na cibulovo-paprikovém základu. NÁŠ TIP! Doplňte tuto tradiční vydatnou polévku svým oblíbeným pečivem. Skvěle vás tak zasytí na dlouhé hodiny jako hlavní chod.
Vydatná svačinová polévka s kousky hovězího masa a brambor. Maso je orestované na cibulce a paprice, zalité hovězím vývarem. Polévka je dochucená majoránkou a česnekem.
Silný, pomalu tažený vývar s kousky masa a kořenové zeleniny. NÁŠ TIP! Polévku můžete doplnit nudlemi, vašimi oblíbenými polévkovými těstovinami nebo kapáním (zavářkou). Zahřeje a posílí vždy, když je to potřeba.
Čerstvě umletá vepřová plec, dušená na základu z cibule, papriky a rajčat, dochucená rajčatovým protlakem a oreganem.
Jasný favorit dětí a všech milovníků omáčkových jídel. Pokrm připravujeme ze šťavnatých kousků kuřecího masa dušených na cibulovém základu, s paprikovou omáčkou, která je zjemněná smetanou. K tomuto jídlu se hodí prakticky jakákoliv příloha.
Omáčka oblíbená nejen mezi mladšími zákazníky. Obsahuje 200 gramů mletého masa a z toho 100 gramů vepřového masa.
Studené i ohřáté – voní až k sousedům. Dobré maso, cibule, kmín, sůl, pepř, to se rovná pochoutka.
Nejoblíbenější a nejprestižnější jídlo české kuchyně připravené podle osvědčené receptury. Zadní hovězí maso je prošpikované, dušené doměkka v zeleninovém základu z mrkve, petržele, celeru a cibule, ochucené bobkovým listem, tymiánem a novým kořením. Omáčka zahušťujeme smetanou a bezlepkovou moukou.
Svíčková je královnou české kuchyně. U nás Čechů se proto nezřídka objevuje jako hlavní chod svátečního menu. Podáváme ji na slavnostních obědech, svatbách i narozeninách. A jaká je ta naše Pořádná svíčková ve sklenici? Je připravena z hovězího vrchního šálu a zahušťujeme ji pouze zeleninou a smetanou. To vše je doplněno už jen špetkou lásky a kuchařského umu.
Na přípravu trhaného vepříka vybíráme pouze vysoké plecko a malý a velký oříšek z kýty. Proč? Tyto partie se nám osvědčily jako ty nejlepší! Aby mělo maso „tu správnou“ strukturu, pomalu ho dusíme 7 hodin. Nesmí nic ztratit na své lahodné chuti. Konzumovat jej můžete na dva způsoby. Mezi našimi zákazníky vznikly dva tábory. Jedni jsou zastánci úpravy za tepla, druzí jedině za studena. A je už jen na vás, která varianta vás více osloví.
Tradiční plněný závitek připravovaný v mnoha českých domácnostech Vám přinášíme ve variantě z jeleního masa z našeho farmového chovu pro zcela nový chuťový zážitek. Naše hotovky jsou ručně vyráběné, 100 % přírodní a bez lepku a díky technologii sterilizace Vám vydrží při teplotě do 25 °C až 2 roky.
Tradiční plněný závitek připravovaný v mnoha českých domácnostech Vám přinášíme ve variantě z jeleního masa z našeho farmového chovu pro zcela nový chuťový zážitek. Naše hotovky jsou ručně vyráběné, 100 % přírodní a bez lepku a díky technologii sterilizace Vám vydrží při teplotě do 25 °C až 2 roky.
Klasika s daňčím masem z našeho farmového chovu.
Kombinace daňčího masa a šípků Vám zachutná. Šípková omáčka je staročeská klasika, kterou dělávala i Magdalena Dobromila Rettigová. S daňčím masem z našeho farmového chovu v šípkové omáčce si pochutnáte stejně jako naši předkové. Naše hotovky jsou ručně vyráběné, 100 % přírodní a díky technologii sterilizace Vám vydrží při teplotě do 25 °C až 2 roky.
Tradiční jídlo, které je včas nenáročné na přípravu? To je čočka po orientálsku od kvalitní české značky Expres menu.
Nejznámější italská omáčka, která je v Čechách jako doma. Vylepšená s českou láskou a péčí.
Jitrnicový prejt. Nejlépe chutná s kysaným zelím a chlebem nebo bramborami.
Jehněčí maso dodá boloňské omáčce jemnou chuť. A děti prostě špagety po italsku milují.
Vychutnejte si poctivý domácí kotlíkový guláš plný jehněčího a vepřového masa.
Z oříšku z vepřové kýty. Libový a šťavnatý kus masa, k tomu dobré české zelí zjemněné smetanou, a zázrak je na světě.
Složení: špekáčky (Vepřové a hovězí maso 90%, pitná voda, dusitanová solící směs, směs koření, stavilátor E451 E450, zahušťovadlo - bramborový škrob), ocet, voda, cibule, chilli papričky, sůl, cukr, bobkový list, nové koření, černý pepř
Krůtí na paprice je oblíbeným obědem maminek a snad všech českých dětí. Tato, zdánlivě jednodušší omáčka, by ale nebyla tak dobrá, nebýt kvalitních ingrediencí. Do Pořádného krůtího na paprice ve skle proto vybíráme jen pěkné, velké kusy prsou, která dusíme na hovězím vývaru doměkka a přidáváme vysokoprocentní smetanu. Právě díky skvělému masu a poctivému vývaru se z něj stává až téměř sváteční pokrm.