Chuť: - chléb chutná a voní podmáslím - chuť je umocněná pšeničným kvasem a vysokým obsahem podmáslí a syrovátky
Chuť: - chléb chutná a voní po žitě a kvasu - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace Charakteristika: tmavý kynutý chléb středně hutná konzistence pružná střídka hladká měkká kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Pasecký chléb vyrábíme řemeslným způsobem s výrazným podílem u nás 5 hodin fermentované žitné mouky a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu.
TRVANLIVÝ KŘUPAVÝ CELOZRNNÝ CHLÉB PŠENIČNO-ŽITNÝ, CELOŽITNÝ NEBO CELOŠPALDOVÝ Pšenično-žitné křupavé chleby pečeme zatím v 5 chuťových variantách ( s cibulkou a slunečnicí, se sýrem tofu, dýňové s paprikou nebo se sýrem, s italským kořením), celožitné bez příchuti a celošpaldové prozatím s dýňovým nebo chia semínkem, chystáme ale další druhy- i nasladko. Tyto chlebíky jsou pečené nasucho v peci (nesmažené) a mají výbornou chuť jako křupavé chipsy. Do poznámek při objednávce prosím zadejte o jaký druh křupavého chlebu máte zájem.
Chuť: - chléb chutná a voní po žitě a kvasu - chuť kvalitního žita je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace - jedinečná a velmi lahodná vysoká vypečená rozpraskaná kůrka
Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici, žitě, kvasu a vlašském ořechu - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace
peciJe žitno-pšeničný, se sedmdesáti procenty žitné mouky, zadělávaný naším vlastním žitným kváskem. Pečeme ho dle vlastní receptury, z mouky bez průmyslových zlepšovacích látek
Chuť: chléb chutná a voní po žitě, kvasu, sladu a koriandru chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace Charakteristika: hutná konzistence pružná střídka rozpraskaná vypečená kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Borodinský chléb vyrábíme řemeslným způsobem s výrazným podílem u nás 5 hodin fermentované žitné mouky, fermentovaného sladu a koriandru a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Složení: mouka žitná fermentovaná mouka pšeničná chlebová ječný, pšeničný, špaldový a žitný slad fermentovaný pšeničné otruby fermentované koriandr fermentovaný vlastní dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas chmelová silice cukr kmín, sůl, voda Alergeny: - 1
Chuť: chléb chutná a voní po kvalitním žitě, kvasu a smažené cibulce chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem zdlouhavého zrání Charakteristika: tmavý kynutý chléb speciální kyprá konzistence pružná střídka rozpraskaná křupavá kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Kořenový chléb s cibulí vyrábíme řemeslným způsobem z žitné mouky a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Chléb prochází procesem zdlouhavého zrání, který zvyšuje kyprost chlebu po celou dobu jeho trvanlivosti.
Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici a černých olivách - chuť chlebu je zvýrazněna procesem zdlouhavého zrání
Stoprocentní žitný chléb zadělávaný žitným kváskem. Žitné těsto v sobě váže hodně vody, takže je víc tekuté a nedrží tolik tvar. Také nedokáže vytvářet tak nadýchanou strukturu, jako to umí lepkotvorné bílkoviny v pšeničném bochníku. S kváskem si zase při pečení musíte pohrát víc než s kvasnicemi. Jenže, když žitnou cihlu ochutnáte, zapomenete na všechny pekařské starosti světa! Nádherně chlebově voní, je kyprá, má po kvásku krásně nakyslou chlebovou chuť a nesníte-li ji na posezení, vydrží vám dobrá několik dní. Když už jednou začnete v kváskové jízdě, pokračujte naším kváskovým chlebem s čerstvou řepou nebo naším německým kváskovým.
Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici, kvalitním žitě, kvasu, smažené cibulce a semínkách - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem, procesem fermentace a procesem zdlouhavého zrání
Řemeslný 100% celozrnný žitný chléb, vyráběný tradičními postupy.
100% žitný řemeslný chleb s olivami a semínkami
Poctivý kváskový 100 % žitný chléb, vyráběný tradičními řemeslnými postupy s využitím nejmodernější technologie pečení, která minimalizuje vznik takzvaných provozních kontaminantů. (Provozní kontaminanty jsou látky, které vznikají jako nežádoucí produkt při výrobě potravin. Některé z nich působí genotoxicky a karcinogenně (např. akrylamid a furan) a právě pečivo je jedním z hlavních dietárních zdrojů těchto látek. Jejich výskyt v potravinách se dá snížit např. vhodnými opatřeními v technologii výroby. Obrovský preventivní význam to má u potravin, které jsou konzumovány často a v objemově velkém množství – typicky právě pečivo.)
Řemeslný 100% žitný chléb v BIO kvalitě, vyráběný tradičními postupy s příchutí mrkve.
Řemeslný 100% žitný chléb, vyráběný tradičními postupy v BIO kvalitě s chia semínky.
Řemeslný 100% žitný chléb v BIO kvalitě, vyráběný tradičními postupy s příchutí rajčat.