Typická svěží citronová chuť i vůně meduňkového čaje potěší každého milovníka bylinkových čajů. Tento sypaný čaj osvěží vaši mysl i tělo a přináší úlevu a zklidnění po náročném dni. Vychutnáte si ho horký v zimě i vlažný nebo ledově vychlazený v létě. Má všestranné využití. Můžete ho použít i jako základ pro výrobu domácí limonády nebo si s ním a větší hrstkou ovoce umixovat osvěžující smoothie. Meduňkový čaj můžete popíjet po celý den. Chutná výborně i jen tak nebo jemně oslazený třtinovým cukrem či kapkou medu.
Barva slunce a jemná bylinková chuť je typická pro tyto žluto-oranžové květy, které pro vás sbíráme ručně. Když je zalijete horkou vodou, vznikne lahodný, aromatický a lehce hořký čaj. Můžete je smíchat s dalšími bylinkami jako je máta okrouhlolistá nebo meduňka, protože se hodí snad do všech bylinných směsí. Hodí se ke steakům a jehněčímu, ale také k tradičním japonským jídlům, jako je sushi či maki. Pohled do okénka našeho papírového sáčku s bylinkami je doslova potravou pro oči.
Aby tento významný den získal ještě více na důležitosti, přináší tento čaj ceremonii do narozeninové snídaně. Osvěžující a jemná chuť lipového květu, bezu černého a listu ostružiny dostane oslavence do sváteční nálady po celý zbytek dne. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat.
V brnění a s helmou na hlavě vstříc dobrodružství! Lahodný bylinný určen pro všechny odvážné rarášky. Chutná v každou denní dobu a zaručeně zahání žízeň. V barvě je čaj krásně žlutý. Ve vůni okouzlí příjemnými citrusovými a nasládlými tóny. Dobrý společník k asijským pokrmům ale také dobře ladí s lehkými dezerty. Jako vychlazený nápoj je ideálním společníkem v teplých letních dnech. Čaj je vhodný pro děti od cca 2 let.
O produktu Tyto tmavé bobule velikosti malíčkového nehtu chutnají jako směs hřebíčku, pepře a muškátu. Sklízí se dříve než úplně dozrají, dokud obsahují éterický olej. Výborně se hodí na zvěřinu, do silných polévek a omáček.
Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, marinád i vánočního cukroví. Patří mezi základní koření, které by měla mít každá správná kuchařka doma