PROBIO – váš výrobce biopotravin se zkušenostmi od roku 1992. Seznamte se – jsme PROBIO, první a největší výrobce biopotravin v České republice.
Naše začátky mají kořeny již v 90. letech, kdy se dvojice přátel Ing. Martin Hutař a Ing. Karel Matěj rozhodli podnikat v oboru biopotravin a založili malou firmu s cílem uživit sebe a své první tři zaměstnance. Jak sami říkají, "trochu se jim to vymklo z rukou“.
V současné době se o úspěšný chod firmy stará tým čítající více než 120 lidí. Provozujeme 3 bio mlýny, balírny, sklady a v našem sortimentu najdete přes 1 500 položek v kvalitě bio. Zabýváme se zpracováním a výrobou biopotravin, velkoobchodním prodejem, celorepublikovou distribucí bioproduktů, zahraničním obchodem s biopotravinami, eko drogerií, bio kosmetikou a obchodem s certifikovanými bio osivy. Hospodaříme na vlastní ekologické farmě na jižní Moravě ve velkých Hostěrádkách. Naše výrobky pečlivě kontrolujeme ve vlastní laboratoři. Naše práce nás opravdu baví a největší radost máme, když jste spokojeni i vy.
V nabídce PROBIO naleznete základní biopotraviny – od obilovin, luštěnin, mouk, mlýnských produktů či olejů až po pochutiny, jako jsou sušenky, rychlé směsi, čokolády, vína či káva. V sortimentu máme přes 400 bezlepkových produktů. Své výrobky dodáváme na trh pod třemi značkami – Bioharmonie, Biolinie , Naše biofarma a Probio.
S produkty Bioharmonie získáte základní pomocníky do kuchyně. Pod touto značkou najdete především obiloviny, luštěniny, mouky, krupice, těstoviny, rýže, olejniny, ořechy a další. Řadu Bioharmonie považujeme za základ spíže každé zkušené bio kuchařky, která ví, jak s nimi dále naložit.
I úplný začátečník uvaří snadno zdravý chutný pokrm s řadou biopotravin Biolinie. Předem namíchané směsi biopotravin jsme pro vás nachystali tak, že bez zbytečné zdlouhavé práce připravíte během chvíle výtečné lívanečky, palačinky, perník, polévky, rizota či křupavý chléb. Pod touto značkou nalezte i praktickou sterilovanou zeleninu, oblíbené Špaldové kafe s cikorkou, instantní nápoje, snídaňové kaše, cereálie či polévkové bujóny.
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná. Je výborná na lívanečky, palačinky, dorty, sušenky i buchty. Skvěle zahušťuje a dá se výborně kombinovat s dalšími bezlepkovými moukami. Garance bezlepkovosti (obsah lepku do 20mg/kg).
Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba, housek, baget, rohlíků nebo třeba i pizzy.
Mungo - dnes vaří šéfkuchař z Číny! Mungo jsou malé zelené fazolky, kterévynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. Nejčastěji se konzumují naklíčené. Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Neobejde se bez nich žádná pizza. Bazalka, oregano, parmazán a pizze neodoláte.
Máte rádi pohankovou mouku a nepotřebujete garanci bezlepkového produktu? Tato mouka je tedy určena právě Vám. Pohanka použitá na tuto moouku je loupaná mechabnicky, čímž si zachovává cenné živiny. Má výborné pojící vlastnosti, díky kterým se hodí jako příměs do chlebových těst, na palačinky, do moučníků či cukroví. Hodí se i k zahušťování polévek a omáček.
Pohanková mouka v biokvalitě od českého výrobce. Vhodná pro bezlepkovou dietu. Široké využití v kuchyni jako běžná mouka. Jako příměs bílé mouky zvýrazňuje chuť pokrmů.
Polévka s pohankovými kroupami a zeleninou. Pohankové kroupy pocházejí z bezlepkového mlýna jsou loupané šetrně mechanicky, zachovávají si tak svou světle zelenou barvu, chuť i vůni a zdraví prospěšně látky. Pohanková polévka je bezlepková. Rychlá a jednoduchá příprava: Přidáte jen vodu a vaříte cca 15 minut. Jedno balení obsahuje směs na 2 x 1 l polévky.
Směs na přípravu vegetariánské sekané. Základ tvoří pohanková lámanka. Směs je bez lepku a v biokvalitě. Snadná příprava potěší nejen začátečníky.
Pšeničná hrubá mouka je vhodná na domácí knedlíky, halušky, noky, šišky i třená těsta. Při pečení či vaření počítejte s tím, že celozrnné mouky vážou více vody. Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše pšenice pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
Rajčata loupaná sterilovaná na pizzu i polévku minestrone. Rajčata loupaná sterilovaná pro vás uzrála na horkém italském slunci a získala tak výbornou aromatickou a sladkou chuť. Budou skvěle chutnat ve vašich polévkách typu minestrone, omáčkách na těstoviny i v zeleninových a masových pokrmech.
Rýži Arborio si oblíbí všichni milovníci italských pokrmů. Rýže Arborio je po uvaření křupavá uvnitř a lehce lepivá na povrchu, což je typické pro italská risotta. Výtečně vám bude chutnat houbové, ale i dýňové, cuketové či brokolicové rissotto. Nezapomeňte na pravý parmazán a bílé víno.
Rýžové nápoje ISOLA BIO jsou vyrobeny z italské rýže, jsou 100 % rostlinného původu, bezlepkové a neobsahují laktózu. Kokosový nápoj obsahuje lahodné kokosové mléko a je vhodný jak pro vegetariány, tak i vegany. Neobsahuje žádný přidaný cukr a další zbytečné suroviny.
Rýžové nápoje Isola BIO jsou vyrobeny z italské rýže, jsou 100% rostlinného původu, bezlepkové, neobsahují laktózul. Rýžový nápoj mandlový je jemně přislazený agávovým sirupem.
Semolinové těstoviny ve tvaru exotických zvířátek s vám jen tak nerozvaří a výborně drží omáčku. Doba vaření je 8-10 minut.
Zeleninové špaldoto v biokvalitě se skvěle hodí na cesty, dovolené, ale i na doma. Jeho příprava je velice rychlá a snadná. Popis Základ jídla tvoří špaldové kernotto - jemně obroušené špaldové zrno a sušená zelenina. Špalda je stará odrůda pšenice, která se vyznačuje lahodnou, lehce oříškovou chutí a výbornou stravitelností. Díky jednoduché přípravě se špaldoto báječně hodí pro chvíle, kdy nestíháte, a přesto chcete sobě i rodině dopřát kvalitní a zdravý pokrm. Všechny použité suroviny jsou v biokvalitě, špaldoto neobsahuje žádný přidaný cukr a díky absenci živočišných složek je vhodné i pro vegany. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá je vhodná k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky, a bublaniny. Je vhodná na třená a šlehaná těsta.
BIO vanilkový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů. Je vhodný na posypání koláčů, palačinek nebo kaše.
Celozrnné české těstoviny, bezvaječné. Vlasové nudle z celozrnné žitné mouky jsou vynikající zavářkou do všech druhů polévek a vývarů.
Jednoporcová kaše ovesná s jablkem a skořicí doplní sílu a vitalitu. Jako základ jsme použili klasické bezlepkové ovesné vločky jako ten nejlepší zdroj energii pro začátek dne. Doplnili jsme ji sušenými jablky a skořicí a na vás je čím si ji dochutíte vy. Výborná je jen tak zalitá vodou nebo si ji vylaďte čerstvým ovocem a semínky.
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná žitná mouka je vhodná k přípravě tradičního chlebového kvásku a na pečení chleba. Vhodná je i na přípravu perníkových těst. Žito je v Česku jedna z nejoblíbenějších obilovin a je bohatým zdrojem vlákniny.
přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy… Náš TIP: Začínáte-li s celozrnnými moukami, můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše špalda pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz.... Koupí našeho produktu chráníte přírodu i své zdraví.
Chlebová mouka pšeničná - skvělý parťák na vaše domácí pečení. Chlebová mouka pšeničná umí dát vašemu pečivu tmavší barvu, pevnější strukturu a spousty živin. Nezklame vás při domácím pečení chlebů, housek, rohlíků, pizzy či buchet. Dopřejte si plnější chuť, více vlákniny a delší pocit sytosti.
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Jednoporcová kaše ovesná s medem doplní sílu a vitalitu. Jako základ jsme použili klasické ovesné vločky jako ten nejlepší zdroj energii pro začátek dne.Doplnili jsme ji medovými pukanci a na vás je čím si ji dochutíte vy. Kaše obsahuje minimum cukru. Výborná je jen tak zalitá vodou nebo si ji vylaďte čerstvým ovocem a semínky.
Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše pšenice pochází z ekopolí. Když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz....
Rýže pestrobarevná je výtečnou směsí dlouhozrnné rýže natural, červené rýže a divoké neboli "indiánské rýže". Dopřejte si originalitu a dodejte vašemu pokrmu barevnost a netradičnost. Pestrobarevná rýže nádherně vynikne v salátech, rizotu, pilafu a pokrmech typu "rychlá pánev". Nebojte se experimentovat!