Nejznámější italská omáčka, která je v Čechách jako doma. Vylepšená s českou láskou a péčí.
Lehce pikantní polévka, která je výjimečně určena jako hlavní chod. V každé sklenici je 200 gramů ručně krájených drštěk. Náš český národní poklad mezi polévkami.
Opravdu dobrá gulášová polévka je umění. Ale výsledek stojí za to. Ochutnejte naši pořádně hustou poctivou gulášovou polévku s hovězím masem a bramborami. Vychutnat si ji můžete jako předkrm či samostatně jako hlavní chod.
Jitrnicový prejt. Nejlépe chutná s kysaným zelím a chlebem nebo bramborami.
Krůtí na paprice je oblíbeným obědem maminek a snad všech českých dětí. Tato, zdánlivě jednodušší omáčka, by ale nebyla tak dobrá, nebýt kvalitních ingrediencí. Do Pořádného krůtího na paprice ve skle proto vybíráme jen pěkné, velké kusy prsou, která dusíme na hovězím vývaru doměkka a přidáváme vysokoprocentní smetanu. Právě díky skvělému masu a poctivému vývaru se z něj stává až téměř sváteční pokrm.
Omáčka oblíbená nejen mezi mladšími zákazníky. Obsahuje 200 gramů mletého masa a z toho 100 gramů vepřového masa.
Z oříšku z vepřové kýty. Libový a šťavnatý kus masa, k tomu dobré české zelí zjemněné smetanou, a zázrak je na světě.
Svíčková je královnou české kuchyně. U nás Čechů se proto nezřídka objevuje jako hlavní chod svátečního menu. Podáváme ji na slavnostních obědech, svatbách i narozeninách. A jaká je ta naše Pořádná svíčková ve sklenici? Je připravena z hovězího vrchního šálu a zahušťujeme ji pouze zeleninou a smetanou. To vše je doplněno už jen špetkou lásky a kuchařského umu.
Na přípravu trhaného vepříka vybíráme pouze vysoké plecko a malý a velký oříšek z kýty. Proč? Tyto partie se nám osvědčily jako ty nejlepší! Aby mělo maso „tu správnou“ strukturu, pomalu ho dusíme 7 hodin. Nesmí nic ztratit na své lahodné chuti. Konzumovat jej můžete na dva způsoby. Mezi našimi zákazníky vznikly dva tábory. Jedni jsou zastánci úpravy za tepla, druzí jedině za studena. A je už jen na vás, která varianta vás více osloví.
Studené i ohřáté – voní až k sousedům. Dobré maso, cibule, kmín, sůl, pepř, to se rovná pochoutka.