Chuť: chléb chutná a voní po žitě, kvasu, sladu a koriandru chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace Charakteristika: hutná konzistence pružná střídka rozpraskaná vypečená kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Borodinský chléb vyrábíme řemeslným způsobem s výrazným podílem u nás 5 hodin fermentované žitné mouky, fermentovaného sladu a koriandru a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Složení: mouka žitná fermentovaná mouka pšeničná chlebová ječný, pšeničný, špaldový a žitný slad fermentovaný pšeničné otruby fermentované koriandr fermentovaný vlastní dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas chmelová silice cukr kmín, sůl, voda Alergeny: - 1
Složení výrobku: mouka pšeničná celozrnná (89,6% z použitých mouk), mouka celozrnná žitná (10,4% z použitých mouk), dýňová semena, slunečnicová semena, lněná semena, sójový šrot, pšeničný lepek, směs výhonků (špaldových, kukuřičných, pšeničných, z prosa, jetele lučního, z tolice vojtěšky, lněných, z čočky, z hrachu), pekařský zlepšující přípravek (žitný kvas (žitná mouka, voda), regulátor kyselosti (kyselina octová), sůl, droždí, cukr, pšeničné klíčky, amarantová mouka, psylium, bramborové vločky, voda.
Při výrobě chlebu používáme náš vlastní, dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Chléb vyrábíme řemeslným způsobem z u nás 5 hodin fermentované žitné mouky. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Díky tomuto – našimi předky běžně užívanému procesu – je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.
Složení: mouka hladká pšeničná, naklíčené žito (fermentovaná naklíčená žitná zrna, pasterizovaný žitný kvas, sůl, konzervant: sorban draselný E202), přípravek (sušený pšeničný kvas, droždí, antioxidant: kyselina askorbová E300, enzymy), sůl jemná, voda.
Složení: mouka pšeničná chlebová, sádlo škvařené, droždí, sůl jemná, sůl hrubá bavorská, rozmarín, česnek sušený, voda
Chuť: - chléb chutná a voní po žitě a kvasu - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace Charakteristika: tmavý kynutý chléb středně hutná konzistence pružná střídka hladká měkká kůrka stejná chuť po celou dobu trvanlivosti Výroba: Pasecký chléb vyrábíme řemeslným způsobem s výrazným podílem u nás 5 hodin fermentované žitné mouky a z našeho vlastního, dvoustupňovou metodou vedeného žitného kvasu. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu.
Podmáslový chléb vyrábíme tradičními postupy za pomoci moderních pečících technologií. Chuť: - chléb chutná a voní podmáslím - chuť je umocněná pšeničným kvasem a vysokým obsahem podmáslí a syrovátky
Chléb chutná po olivách a polosušených rajčatech. Světlý kynutý chléb, kyprá konzistence, pružná střídka a rozpraskaná křupavá kůrka, chléb vyrábíme řemeslným způsobem, prochází procesem zdlouhavého zrání.
Olivový chléb vyrábíme řemeslným způsobem z kvalitní pšenice a krájených černých oliv. Chléb prochází procesem zdlouhavého zrání, který zvyšuje kyprost chlebu po celou dobu jeho trvanlivosti. Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici a černých olivách - chuť chlebu je zvýrazněna procesem zdlouhavého zrání
Chuť: - chléb chutná a voní po kvalitní pšenici, žitě, kvasu a vlašském ořechu - chuť chlebu je zvýrazněna vynikajícím vlastním kvasem a procesem fermentace
-chutná a voní po kvalitní pšenici, vejcích, švestkách a máku Charakteristika: jemné pečivo bohatě plněno, vespod makovou náplní, navrch švestkami maková náplň z vysoce jakostního máku stabilizovaného bez užití chemie a povidel bohatě plněn je i okraj koláče vláčná konzistence