Tak tedy – od roku 2015 jsme oficiálně čokoládovnou. Českou, poctivou a domácí. To znamená, že si u nás všechno tvoříme sami. Že si pečlivě vybíráme jen ty nejkvalitnější suroviny a že to od nás pak tak nějak líp chutná.
Není nás moc, ale zvládáme toho až až. Od těch nejdrobnějších pralinek po hromady firemních čokolád na zakázku. Hořké, mléčné, s ovocem i solí. Různé, ale pro nás vlastně pořád stejné. Nerozlišujeme co, s čím a pro koho. Děláme jediné. Děláme totiž čokoládu bez výmluv.
Cesta k dobré čokoládě je trochu (pekanový) oříšek. Tyhle jahody si dokonce musely projít mrazem. Jahody – lyofilizované. To znamená mrazem sušené. Proč? Ovoce pak nepřijde v podstatě o nic. A díky tomu ani vy. Vůně, vitaminy i sladká chuť zůstanou tam, kde mají. Na jemné mléčné čokoládě. Na vaší mléčné čokoládě s pekanovými ořechy.
Rozlousknout si tenhle oříšek? To jde jak po másle. Kakaovém. Otočíte víčkem, přivoníte a pak už jen doufáte, že vám něco z toho lahodného krému z lískových oříšků zbyde. Nebo, že je ta sklenice bezedná. Prvnímu nikdo z nás nevěří a to druhé jsme zatím nevynalezli. Krém je slazený kokosovým cukrem, který má nižší glykemický index a vyšší podíl minerálních látek. Kvalitní kakao s lahodnými ořechy a nejjemnějším máslem si zaslouží cukr sobě rovný.
Protože i mléčná čokoláda je čokoláda. Když se umí.
Madagaskar. Pečlivý výběr. Kakaový bob. Pražení, drcení, zrání. Temperace. Vaše tabulka čokolády. Tenhle 50% JANEK z Madagaskaru vám ukáže, jak čokoláda vůbec chutná. Neschovává se za příchutě, nevymlouvá se na složení. Pouze servíruje přírodní čistou chuť zalitou sklenkou mléka. JANEK, to je: -poctivá česká výroba -čistá přírodní chuť -bez palmového oleje -bez lepku -bez barviv -ta nejčistší čokoláda -závislost na pořádné čokoládě
Čokoláda sypaná arašídy a zalitá sklenkou mléka. K dokonalosti ji nechybí už vůbec nic.
Tohle je trochu oříšek. Tentokrát lískový.
Tohle je trochu oříšek. Naštěstí ten mandlový.
Cesta k dobré čokoládě je trochu (pekanový) oříšek. Tyhle jahody si dokonce musely projít mrazem. Jahody – lyofilizované. To znamená mrazem sušené. Proč? Ovoce pak nepřijde v podstatě o nic. A díky tomu ani vy. Vůně, vitaminy i sladká chuť zůstanou tam, kde mají. Na jemné mléčné čokoládě. Na vaší mléčné čokoládě s pekanovými ořechy.
Oslaďte si život špetkou soli. Jemná mléčná čokoláda provoněná vanilkou. Žádnými aromaty nebo esencemi. Ale zrníčky pravé vanilky. K tomu přidejte špetku himalájské soli a dostanete tabulku, která voní, pomalu se rozplývá na jazyku a propojuje na něm všechny chutě.
Voní, hřeje, chutná. Tak, jak to umí jen pravá horká čokoláda. Žádná aromata, žádné dochucování. Vzali jsme pořádnou čokoládu – tu naši. Nebudeme vám lhát, nějak se to celé semlelo. S kokosovým cukrem. Aby to vonělo, hřálo a chutnalo. Jak na to? Stačí smíchat cca 150 ml teplého mléka s 30 g čokolády. Tak to chutná nám. Pohrajte si ale s poměry tak, aby to byla ta vaše horká čokoláda. Nečekejte ale puding. Protože nezahušťujeme, konzistence je spíše příjemně mléčná. Kakaová. Pokud to máte rádi hutnější, stačí ubrat mléko a přidat zrníčka čokolády. JANEK, to je: -poctivá česká výroba -čistá přírodní chuť -bez palmového oleje -bez lepku -bez barviv -ta nejčistší čokoláda -závislost na pořádné čokoládě
Čokoládová tabulka, co vám pohlídá formu – 31,1 % bílkovin.
Oblíbený lískooříškový krém v srdíčku. To je velká láska. A CO ŽE JE TO LÍSKOVKA? Lískovka náš 71% lískoořískový krém s kakaem, oceněný potravinářským oscarem v mezinárodní soutěži Great Taste.
Tohle velké srdce bije jedině pro hořkou čokoládu. A mandle.
Když už vás mléčná, hořká a bílá čokoláda nebaví.
Jemná mléčná čokoláda sypaná malinami a ostružinami. To je velká láska
Ten nejčokoládovější lískový oříšek.
Maliny a ostružiny prošly mrazem, aby se k ní dostaly. To vy rozhodně nemusíte.
Tohle je trochu oříšek. Naštěstí ten mandlový. Výrazná hořká čokoláda provoněná vanilkou. Žádnými aromaty nebo esencemi. Ale zrníčky pravé vanilky. K tomu přidejte ručně přebrané mandle a máte tabulku, která voní, křupe a zároveň se pomalu rozplývá na jazyku.
Jediná špetka soli, která vám osladí život. Výrazná hořká čokoláda provoněná vanilkou. Žádnými aromaty nebo esencemi. Ale zrníčky pravé vanilky. K tomu přidejte špetku himalájské soli a dostanete tabulku, která voní, pomalu se rozplývá na jazyku a propojuje na něm všechny chutě.
Náš africký poklad. Ta nejjemnější hořkost ve formě tabulky.
Jediná promile světové produkce kakaových bobů. Vzácnost. To, na co všichni čokolatiéři čekají. To, co teď můžete mít i vy.
Vajíčko na špejli nikdy nechutnalo líp.
Slepičí vajíčka si letos nechte na míchačku, pěkně je sázejte nebo je klidně nechte ztratit. Kraslice vám obstaráme my.
Zajíc z mléčné čokolády na špejli pro fakt mlsné jazýčky.