Jemné plátky červené řepy ve své nejčistší podobě - bez konzervantů, bez přidané soli a nesmažené. Tuto křupavou lahůdku si zamilujete na první ochutnání. Body výhod •bez konzervantů •nesolené, nesmažené Využití Vychutnejte si ji jen tak samotnou nebo s bylinkovým dipem.
Křupavá směs špaldových a ovesných vloček v kombinaci s makadamy, mandlemi a kešu ořechy zapečená s arašídovým krémem, kokosovým olejem a nektarem dává vznik neodolatelné příchuti slaný karamel. Naše granola neobsahuje palmový tuk ani rafinovaný cukr. Přitom je příjemně sladká, voňavá a navíc skvěle zasytí. Oceníte ji ale i jako rychlou svačinu.
Černá sůl neboli kala namak se těží v sopečných oblastech v Pákistánu, Indii a Nepálu. Její černá, někdy i narůžovělá barva je ovlivněna obsaženými minerály – hlavně železem. Jedná se o nerafinovanou sůl, která od prvotní těžby k finálnímu produktu neprochází žádným chemickým zpracováním a celý proces je výhradně ruční či mechanický. Tím se výrazně liší od běžné kuchyňské soli, která je rafinovaná, případně obohacená o další složky.
Tato sladkovodní jednobuněčná řasa vyniká nejen vysokým obsahem bílkovin (až 60 g/100 g), ale i vysokým obsahem chlorofylu. Pravidelným užíváním chlorelly získáte energii, vitalitu, imunitu, podpoříte funkci jater, funkci střevního traktu a podpoříte očistné procesy těla.
Tato sladkovodní jednobuněčná řasa vyniká nejen vysokým obsahem bílkovin (až 60 g/100 g), ale i vysokým obsahem chlorofylu. Pravidelným užíváním chlorelly získáte energii, vitalitu, imunitu, podpoříte funkci jater, funkci střevního traktu a podpoříte očistné procesy těla.
Unikátní džem vyrobený čistě z jahod bez přídavku cukru nebo umělých sladidel. Vizuální i chuťová harmonie. Jahodový džem extra výběrový obsahuje 100 % jahod pocházejících od prověřených českých pěstitelů a farmářů. Při výrobě džemu nebyly použity žádné umělé látky, ale pouze čerstvě vylisovaná citronová šťáva a přírodní pektin získaný z ovoce. Celá příprava marmelád je poctivá ruční práce, proto v nich najdete na plátky nakrájené jahody. Jahodový džem bez přídavku cukru není tak sladký jako jeho kolega s panelou, ale pocítíte v něm naplno chuť ovoce. Vhodný do snídaňových kaší, do jogurtů, k sýrům nebo na pečení. Výhody: -z českých jahod -bez přidaného cukru -vhodný pro vegany
Ochutnejte exotiku v podobě pečených kokosových lupínků s neodolatelnou příchutí slaného karamelu. Neobsahují přidaný tuk a navíc jsou bohaté na vlákninu a kvalitní rostlinné tuky.
Nejen krásně vypadá, ale i voní a chutná. Lahodná kombinace kokosu, mandlí a malin potěší každého. Jedná se o zcela přírodní zdroj energie - neobsahuje umělé konzervanty, přidanou sůl ani jiné zvýrazňovače chutě.
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) je všestranná bylina využívána pro své blahodárné účinky. Přispívá zejména k normální funkci ledvin, prostaty, kardiovaskulárního systému a trávicího traktu. Přirozeně osvěžuje tělo, podporuje vitální funkce a dodává energii.
Diatomická zemina neboli křemelina je sypká hornina s vysokým obsahem oxidu křemičitého. Křemelina má bílou barvu a je bez chuti a zápachu. Čistí a detoxikuje.
Goji neboli kustovnice čínská se řadí díky svému složení mezi superpotraviny a může se pochlubit obsahem přímo nabitým zdravím. Kustovnice by měla být součástí našeho jídelníčku každý den, ale měli bychom konzumovat přibližně 10 ks denně.
Mrazem sušené jahody si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných látek.
Mrazem sušené maliny si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných látek.
Mrazem sušený banán si díky šetrnému zpracování uchovává až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah zdraví prospěšných látek. Lyofilizace je odborný název pro sušení potravin mrazem, díky čemuž se zachová výrazně větší množství živin než při klasickém sušení horkým vzduchem. Banány jsou chudé na tuky a bílkoviny, ale za to mají hojné množství ovocných cukrů. Mrazem sušený banán je sladký, voňavý a krásně křupavý. Při kontaktu s vodou nebo vláhou změkne a navrací se téměř do původního stavu. Body výhod •až 90% původních vlastností •nejsladší z našeho lyo ovoce Využití Mrazem sušené ovoce můžete konzumovat samotné, nebo ho přidávat do smoothie, müsli, jogurtu, kaše, do čaje i při pečení.
Maca neboli řeřicha peruánská právem nabývá v současné době na popularitě. Pochází z jihoamerických And, kde jí tamější obyvatelé odpradávna konzumují pro její účinky na tělesné i duševní zdraví. Její kořen byl používán indiány v Peru jako zásadní složka pro zdraví po tisíce let. Maca podporuje výdrž, vitalitu a sexualitu.
Kolekce ručně vyráběných džemů s vůní lesa a zahrady. To jsou džemy od NATU s vysokým podílem ovoce a bez rafinovaného cukru. Varianta medová borůvka obsahuje plných 75 % borůvek. Chuťově úžasná kombinace. Borůvkový džem výběrový obsahuje 75 % borůvek pocházejících od prověřených českých pěstitelů a farmářů. Při výrobě džemu nebyly použity žádné umělé látky, ale pouze čerstvě vylisovaná citronová šťáva a přírodní pektin získaný z ovoce. K doslazení je použit květový med. Celá příprava marmelád je poctivá ruční práce, proto v nich najdete i celé borůvky. Medovou borůvku použijte k ochucení kaší, jogurtů, smoothie, lívanců nebo do těsta na pečení. Výhody: -z českých borůvek -vysoký podíl ovocné složky
MINI MIXY jsou plnohodnotnou svačinkou pro malé i velké. Kombinace kešu, mandlí, vlašáků a lískových ořechů uspokojí vaše chuťové buňky a navíc díky vysokému obsahu vlákniny zasytí. Praktické balení můžete vzít s sebou kamkoliv - do školy, do práce nebo na sport.
Prášek ze zelených výhonků mladého ječmene v BIO kvalitě představuje celkové tonikum vitaminů a minerálních doplňků z přírodního zdroje. Obsahuje vitamin A a thiamin, z minerálních látek zejména vápník, železo a draslík. Jako všechny zelené potraviny obsahuje chlorofyl.
Prášek ze zelených výhonků mladého ječmene v BIO kvalitě představuje celkové tonikum vitaminů a minerálních doplňků z přírodního zdroje. Obsahuje vitamin A a thiamin, z minerálních látek zejména vápník, železo a draslík. Jako všechny zelené potraviny obsahuje chlorofyl.
Hřešte zdravě a bez výčitek! Rozmazlete své chuťové buňky čokoládovou bombou s jemně mletými kakaovými boby a lískovými ořechy. Jedná se o zcela přírodní zdroj energie - neobsahuje stabilizátory, aditiva ani jiné zvýrazňovače chuti.
To pravé ořechové pro vás! RAW pistáciový krém je vyroben šetrným a důkladným zpracováním pistácií té nejvyšší kvality. Při procesu výroby RAW másla teplota nepřesáhne 42 °C a tak jsou zachovány živiny a tělu prospěšné látky. 100% chuť přírody. Bez přídavku cukru, soli i umělých konzervantů.
Spirulina (Arthrospira platensis) je modrozelená sladkovodní sinice s velmi intenzivní chutí a bohatým nutričním profilem. Obsahuje celou řadu vitaminů a minerálních látek a díky vysokému obsahu bílkovin (přes 60 %) je ideální volbou pro vegany, vegatariány a sportovce.
Xylitol, známý jako březový cukr, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro naše tělo je však mnohem vhodnější. Sladivost xylitolu je přibližně stejná jako sladivost řepného cukru, jeho kalorická hodnota je však o cca 40% nižší. Náš xylitol je se extrahuje z dutiny a kůry břízy bělokoré. Xylitol má asi o 40 % nižší kalorickou hodnotu než běžný cukr (pouze 2,4 kalorie na 1 g). V přírodě se běžně vyskytuje v bříze, některých druzích ovoce (např. v malinách, švestkách) nebo kukuřici a v potravinách ho najdeme pod značením E967. Patří podobně jako erythritol mezi alkoholové cukry. S klasickým bílým cukrem má stejnou pouze chuť, barvu a strukturu. Xylitol je velmi populární ve Finsku, které se považuje za jeho “domovskou zemi”. Používá se při výrobě cukrovinek, zejména pak při výrobě žvýkaček. Xylitol je příznivý pro zuby. Nejnovější výzkumy potvrzují, že má vliv na snížení zubního plaku, neboť přitahuje nežádoucí mikroorganismy a pak je nechává “vyhladovět”, což umožňuje, aby došlo v ústech k remineralizaci poškozených zubů (viz studie finských autorů). Účinky •konzumace potravin/nápojů obsahujících xylitol místo cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami/nápoji obsahující cukr •konzumace potravin/nápojů obsahujících xylitol místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů Výhody •alternativa ke klasickému bílému cukru •o 40 % méně kalorií než u běžného cukru •sladidlo přírodního charakteru s velmi nízkým glykemickým indexem 12 Využití Xylitol má stejnou sladivost jako klasický bílý cukr, takže jej v receptech lze nahradit v poměru 1:1. Můžete ho přidat do kaše, smoothie nebo do těsta při pečení. Věděli jste, že? Xylitol má lehce chladivý účinek? To pocítíte i na jeho lahodně sladké chuti. Často se u xylitolu setkáte s označením březový cukr. To ale není správné, xylitol chemicky nepatří mezi cukry, ale mezi polyalkoholy. Upozornění: Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.