Lískové oříšky jsou značně výživné a rychle působí jako zdroj energie především díky vysokému obsahu bílkovin a rostlinných tuků.
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách. Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese.
Vlašské ořechy, z nichž je tato mouka, jsou bohatým zdrojem užitečných zdraví prospěšných tuků, bílkovin a vlákniny. Dále obsahují řadu vitaminů a minerálních látek.
Pistácie jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů. Návod k přípravě: Pistácie se pojídají sušené, pražené, solené, přidávají se do pečiva, zmrzlin, krémů a získává se z nich stolní olej. Doporučujeme pistácie před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Chutnají téměř jako čerstvé.