Kokosové mléko je jedna ze základních surovin kuchyně Jižní Asie. Chutná za syrova i jako součást různých pokrmů. Stačí být kreativní a nebát se zkoušet nové věci. Tento ekologický produkt se získává strouháním vnitřní dužniny hnědého kokosu a následného přidání části vody, je bohatý na hořčík a má mnoho příznívých zdravotních účinků.
Rafinovaný cukr se stal symbolem pro civilizační onemocnění a my všichni se pomalu a jistě snažíme hledat alternativy do svého jídelníčku. Nerafinovaný kokosový cukr představuje pro tělo příznivější formu sladidla než je rafinovaný řepný nebo třtinový cukr, který je zbaven všech živin.
Základ tvoří naše bio kokosové mléko a speciálně vyšlechtěné veganské jogurtové kultury z kokosového mléka, jejichž výrobu jsme vyvíjeli spolu s Výzkumným ústavem mlékárenským dlouhé měsíce. Vznikl tak naprosto unikátní kokosový jogurt, který se pyšní vlastním patentem.
Kokosové mléko v prášku je rychlým zdrojem energie. Je velmi dobře rozpustné ve vodě, takže s ním vykouzlíte jemnou a krémovou konzistenci. Hodí se všude tam, kde byste použili BIO kokosové mlékoko, tedy pro přípravu nápojů, dezertů, dresinků, pro přípravu kari, ale i jiných východních pokrmů. V lehčí podobě ho můžete použít jako náhradu mléka klasického do kávy, k zalití müsli nebo jako základ pro různé koktejly. Kdo ho ocení? Jedná se rostlinnou náhradu mléka, která není nijak alergenní, je zcela bez cholesterolu a je vhodná pro vegany. Ocení ji lidé s intolerancí na kasein či laktózu, stejně jako lidé s alergií na kravské mléko. Je krémově jemné, má bohatou chuť i vůni čerstvého kokosu. Stačí ho rozpustit a ochutnat. Jak správně připravit kokosového mléko? Je jen na vás, zdali aktuálně potřebujete mléko hustší, např. na thajské kari, nebo řidší např. jako náhradu mléka do kávy. Tak jako tak se stačí při přípravě držet doporučovaných poměrů. Pro přípravu kokosového mléka, které znáte z plechovky, rozmíchejte 3 lžíce prášku ve 150 ml teplé vody. Pro přípravu mléka lehčího rozmíchejte pouze 1 lžíci prášku ve 150 ml teplé vody. 1 lžíce odpovídá přibližně 6 g prášku.
Základem BIO kokosových chipsů je dužina ořechu, kokosu. Ořechy patří do kategorie vysokoenergetických potravin, bohatých na tuky. Kokosové chipsy mají tu velkou výhodu, že díky svému vyššímu obsahu tuků mají nižší glykemický index než svačinky na bázi sušeného ovoce. Ten zajistí, že se z nich energie uvolňuje pomaleji, čímž se stávají mnohem vhodnější potravinou.
Dlouho jsme pro vás vybírali a testovali různé druhy kokosových ořechů, až jsme ho našli. Královský kokosový ořech, rodák ze Srí Lanky, král mezi ořechy, ve kterém zraje bohatství s ohromnou nutriční hodnotou, lahodnou a svěží chutí.
RAW kokosová mouka je chutná a zdravá alternativa pro obilné mouky obsahující lepek. Je přirozeně bezlepková a oproti jiným moukám obsahuje velké množství bílkovin. Díky vysokému podílu vlákniny má nízký glykemický index.
Díky velmi šetrnému zpracování a výrobě si olej zachovává mnoho léčivých účinků s pověstí nejvšestrannějšího a nejzdravějšího oleje vůbec. RAW panenský kokosový olej je bohatý na kyselinu laurovou, která se nachází ve vysokých koncentracích mimo jiné i v mateřském mléce. Podle posledních studií má tato nasycená mastná kyselina antimikrobiální účinky a pomáhá posilovat imunitní systém. Kokosový olej má také blahodárné účinky na naši pokožku a je jedním z nejlepších přírodních hydratačních krémů. RAW panenský kokosový olej je vynikající a zdravá alternativa k průmyslově upraveným tukům. Je to varianta, která má nádech sladkosti a vůni zralého kokosu, proto výborně funguje při přípravě různých druhů lehkých jídel a pochutin.