Tradiční mléčně kvašená zelenina, ručně vyráběná z najemno nakrouhaného hlávkového zelí podle rodinného receptu, lehce osolená a dochucená kmínem.
Kimči je druh nakládané, mléčně kvašené zeleniny. Původní receptura pochází z Koreje a popularita kimči se šíří po celém světě.
Ochutnejte kimči ? nakládané pekingské zelí, které kvasí mléčným způsobem kvašení. Zelí je ochucené rybí omáčkou, chilli a díky přírodní fermentaci získává unikátní chuť a vůni. Kimči má pozitivní vliv na trávení a je bohatým zdrojem vitamínů A, C a taky minerálů. Původně jeho receptura pochází z Koreje, dnes je však kimči celosvětově rozšířenou a velmi vyhledávanou pochoutkou. Využívá se jako příloha k jídlům a taky v teplé kuchyni.
Vítovo kysané zelí má přirozenou chuť a je možné ho konzumovat jako syrové nebo po tepelné úpravě do jídel.