Naše společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. V té době nebylo možné v Česku koupit čerstvou pastu bez konzervantů. Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do kvalitních restaurací ,a poté také prodávat na farmářských trzích. Setkal se s obrovským kladným ohlasem od zákazníků. Spousta lidí si o něm ale myslelo, že je blázen - neustále od kamarádů poslouchal "Víš kolik je všude na pultech těstovin? To Ti nemůže fungovat." Naštěstí neměli pravdu a my vám dnes můžeme nabídnout kvalitní produkt i do domácích kuchyní "hobby kukúm :-)"
Nehrneme se do velkých prodejních řetězců. Naše motto je vyrábět s láskou, vždy čerstvé a z těch nejlepších surovin. Jelikož je mouka pro naši pastu nejdůležitější vstupní surovinou, máme vybránu vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou naše těstoviny tak chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používáme italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Naše těstoviny jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a ne dobarvované
Čerstvé fusilli od českého výrobce. Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z těch nejlepších dostupných surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. Proč je čerstvá pasta lepší než jakákoliv jiná? Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto, oproti suché pastě, která jegumová a na povrchu až gelová. Neobsahuje zbytečné množství konzervantů a emulgátorů Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min. Použití Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Krásná vůně čerstvé bazalky. Nemusejí se vařit ve vodě, stačí je na pánvi s olejem a s troškou vody prohodit. Pokud je chcete vařit stačí 40 vteřin. Připravujeme z červených brambor pečených na mořské soli.
Nemusejí se vařit ve vodě, stačí je na pánvi s olejem a s troškou vody prohodit. Pokud je chcete vařit stačí 40 vteřin. Připravujeme z červených brambor pečených na mořské soli.
Omáčka je lehce pálivá a přitom jemná. Čerstvá rajčátka upečeme s hrubozrnnou solí , přidáme čerstvou bazalku, italskou rajčatovou polpu, černé olivy, na jemno nasekané chilli papričky a koření. Omáčku stačí ohřát na mírném ohni a přidat k těstovinám.
Omáčka bolognese je nejznámější a velice oblíbená. Každý z nás jí už doma vařil a podával s pastou nebo jako zapékané lasagně. Na přípravu používáme kvalitní bio maso a tím její kvalitu podtrhujeme. Přejeme vám dobrou chuť.
Gorgonzolová omáčka je pro milovníky plísňových sýrů. Kvalitní gorgonzolu rozpustíme pomalu ve smetaně, přidáme koření a čerstvý tymián. Pokud omáčka zbude, není problém ji opět ohřát, ale to už ji mírně naředíme mlékem. Přejeme dobrou chuť.
Omáčka z pečených rajčat je lehce nasládlá a jemná. Čerstvá rajčátka upečeme v troubě s hrubozrnnou solí , přidáme čerstvou bazalku, italskou rajčatovou polpu a koření. Vám stačí omáčku ohřát a přidat k těstovinám. Budete se cítit jako Ital v kuchyni.
Omáčka pepperonáta je z oloupaných paprik a lehce pikantní. Čerstvou papriku upečeme v troubě s hrubozrnnou solí a balsamikem, přidáme italskou rajčatovou polpu a koření. Stačí omáčku ohřát a přidat k těstovinám. Budete se cítit jako Ital v kuchyni.
Čerstvé pappardelle od českého výrobce. Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z těch nejlepších dostupných surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. Proč je čerstvá pasta lepší než jakákoliv jiná? Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto, oproti suché pastě, která jegumová a na povrchu až gelová. Neobsahuje zbytečné množství konzervantů a emulgátorů Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Bazalkové pesto je pro vás nejznámější. Připravuje se z čerstvé bazalky, kvalitního parmezánu a opražených piniových semínek. Konzervuje se kvalitním olivovým olejem. Na porci pasty cca jedna lžíce. Po použiti zalijte opět olivovým olejem.
Popis: připravujeme pro vás z kvalitních zelených oliv, čerstvých chilli papriček, které jemně nasekáme. Neobsahuje žádné oříšky jako většina pest, je tedy vhodné pro alergiky. Na porci použijte přibližně jednu polévkovou lžíci.
Používá se studené na vařené těstoviny, přibližně polévková lžíce na porci. Ideálně promíchat po scezení v hrnci, pesto se na pastu nabalí. Nebo můžete použít do salátů, dresingů k masu atp. Po použiti zalijte opět olivovým olejem.
Popis: Rukolové pesto je pro zákazníky hit. Připravuje se z částečně spařené a částečně čerstvé rukola, aby se potlačila její štiplavá chuť. Na porci pasty cca jedna lžíce. Můžete přidat i do salátů. Po použiti zalijte opět olivovým olejem.
Popis: Pesto ze sušených rajčat je velice oblíbené. Připravuje se z kvalitních rajčat s kapary a opražených piniových oříšku. Pesto se tepelně nezpracovává, konzervuje se pouze olivovým olejem. Na porci pasty cca jedna lžíce. Po použiti zalijte opět olejem.
Popis: Spaghetti je dlouhý, tenký, válcovitý druh těstoviny italského původu. Špagety, což je zdrobnělina spago , což znamená "tenký řetězec" nebo "provázek". Je to italské národní jídlo. Hmotnost: 330g
Popis: Tagliatelle ( tagliare „řezat“) jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine. Nejoblíběnější tvar, vhodné k omáčkám. Hmotnost: 330g
Popis: Tagliatelle ( tagliare - „řezat“) jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine. Do těsta přidáváme opražená semínka.
Ručně vyráběná hořká čokoláda s obsahem kakaové sušiny minimálně 64%. Váha 85g.
Houbovou omáčku připravujeme ze směsi lesních hub a žampionů. Uvařené houby restujeme na cibulce, přidáme zeleninový vývar, koření a smetanu. Mírně mixujeme. Omáčku stačí ohřát a přidat k těstovinám. Budete si připadat jako v lese.