Hospodaříme na dvou historických zemědělských dvorech v Horních Dvorcích a v Palupíně. Obhospodařuje pastviny a louky o výměře více než 130 hektarů.
Ovečky se během pastevní sezóny pasou na pastvinách. Rozsáhlé pastviny jim umožňují vybírat si podle vlastní chuti rozličné byliny a traviny. Chuť těchto bylin je pak příjemně patrná i v ovčím mléku.
Chováme více než 500 ovcí. Zaměřujeme se přitom hlavně na chov dojných ovcí plemene Lacaune.
Jehněčí maso dodá boloňské omáčce jemnou chuť. A děti prostě špagety po italsku milují.
Ovčí bryndzu vyrábíme ze 100% plnotučného ovčího mléka (7 % tuku), které je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací. Naše ovčí bryndza zraje 3 týdny.
Složení: ovčí bryndza, kravský tvaroh, sůl max. 2%, česnek max. 2%, tuk v sušine min. 40%, sušina min. 30%
Složení: ovčí bryndza, kravský tvaroh, sůl max. 2%, paprika max. 2%, tuk v sušine min. 40%, sušina min. 30%
Ruční farmářský výrobek z plnotučného neupravovaného ovčího mléka (7 % tuku) ošetřeného pasterizací. Jogurt zraje přímo ve skle. Naše ovčí jogurty vyrábíme ze 100% ovčího mléka bez úpravy tučnosti. Typickým zráním jogurtů ve skle získají jogurty svou pevnou a smetanovou chuť a konzistenci.
Ruční farmářský výrobek z plnotučného neupravovaného ovčího mléka (7 % tuku) ošetřeného pasterizací. Jogurt zraje přímo ve skle a je ochucen borůvkovou marmeládou. Naše ovčí jogurty vyrábíme ze 100% ovčího mléka bez úpravy tučnosti. Typickým zráním jogurtů ve skle získají jogurty svou pevnou a smetanovou chuť a konzistenci.
Vychutnejte si poctivý domácí kotlíkový guláš plný jehněčího a vepřového masa.
Vyberte si vlastní množství v kusech a my vám zabalíme skvělou maďarskou klobásu s jehněčím masem. Cena je uvedena 1 kus (nohu) za 150 gramu.
GOUDA OVČÍ - archivní ovčí sýr Polotvrdý ovčí sýr zrající minimálně 9 měsíců.