Jsme česká společnost, která nabízí široký sortiment kvalitních biopotravin a potravin zdravé výživy, od klasiky, jako je třtinový cukr, javorový sirup, oříšky či sušené ovoce až po speciality jako bio fair trade čokoláda, bio pivo, bio sirup z agáve či bio sušená třtinová šťáva. V nabídce máme jak naše vlastní výrobky značky bio*nebio, tak jiné značky. Mezi ně patří například RAPUNZEL, VIVANI, KAOKA, Blue&Yellow, RIZOPIA, BEUTELSBACHER, DiCaf a Berchtesgadener Land Molkerei.
Sterilovaná cizrna ve slaném nálevu se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Je výborná do polévek, zeleninových směsí, kari, salátů a pomazánek, z nichž nejznámější je vynikající pomazánka hummus.
Zeleninový příkrm s brokolicí a bramborami, zahuštěný celozrnnou rýžovou moukou. Od ukončeného 4. měsíce.
Dětská výživa karotka s kuřecím masem OVKO - Zeleninovo-masový příkrm s karotkou a kuřecím masem, zahuštěný celozrnnou rýžovou moukou. Od ukončeného 4. měsíce. z www.gigalekarna.cz
Zeleninovo-masový příkrm s karotkou, bramborami a hovězím masem. Od ukončeného 4. měsíce.
Bio ovocná směs Ovocný příkrm s hruškami a banány okyselený citrónovou šťávou, bez přidaného cukru a konzervantů.
Bio mléčná čokoláda s kokosovým cukrem Mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa , která je slazena výhradně hnědým cukrem z kokosových květů . Ten jí dodává zajímavou karamelovou příchuť, která však může být pro někoho na mléčnou čokoládu až lehce nahořklá. Tradice a zkušenost spolu s nejlepšími bio surovinami, moderním vybavením a pečlivou kontrolou jsou zárukou vysoké kvality. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Kávová řada Les Origines značky Destination sestává z jednodruhových (single origin) káv z různých regionů. Etiopie je kolébkou kávy a zemí původu vynikajících arabik. S šálkem této kávy objevíte typickou nespoutanou chuť africké kávy s divokým a silným aroma. Charakterizuje ji plné tělo s tóny zralého ovoce a intenzivní dozvuk v ústech. Chuť kávy je dokonale rozvinuta díky řemeslnému pražení kávy DESTINATION, kdy jsou zrnka pražena pomaleji při nižší teplotě než běžné průmyslové kávy. Pro výrobu této kávy byla použita kávová zrna vypěstovaná v souladu s ekologickým zemědělstvím bez použití kontroverzních pesticidů.
Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající kratičce osmažené v asijských pokrmech. Základní příprava fazolí mungo je poměrně rychlá. Fazole nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka. Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Čína UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Drobnější fíky natural mají hruškovitý tvar a stejně jako ostatní bio sušené ovoce, nejsou sířeny či jinak chemicky ošetřovány. Tyto fíky jsou výborné na přímou konzumaci, hodí se však i na přípravu dezertů a k oslazení kaší a müsli směsí.
Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější "Arriba" kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa slazená přírodním třtinovým cukrem, která neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Tato čokoláda dosáhla maxima bodů při hodnocení hořkých čokolád gourmet časopisem Savoir Vivre (1/2002). Ze 34 vzorků dosáhly maxima pouze dvě čokolády. Také získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Hořká čokoláda s intensivní chutí pro skutečné milovníky kakaa. Je vyrobena z prvotřídního kakaa, slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť.
Hořká čokoláda s intensivní chutí pro skutečné milovníky kakaa. Je vyrobena z prvotřídního kakaa, slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť. Tato čokoláda vyhrála stříbrnou medaili v roce 2005 při hodnocení provedeném Německou zemědělskou společností a zvítězila v kategorii "Trhák roku" na největším světovém veletrhu biopotravin BioFach 2005 za nejprodávanější bio novinku roku.
Tato jednodruhová (single origin) čokoláda s vysokým procentem kakaa odkrývá typické vyvážené aroma peruánského kakaa. Místní vzácná odrůda kakaovní..
Jemná hořká čokoláda zjemněná přepuštěným máslem plněná náplní z medového marcipánu a mandlového likéru amaretto. Čokoláda obsahuje alkohol a není tudíž vhodná pro děti. Je vynikající zmražená nebo zchlazená v ledničce.
Jemná hořká čokoláda s velmi jemně mletými oříšky (oříškovou pastou), slazená přírodním třtinovým cukrem a ovoněná Bourbon vanilkou. Čokoláda neobsahuje mléko a je vhodná pro vegany.
Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa ovoněná pomerančovou silicí a oslazená přírodním třtinovým cukrem. Neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor a je vhodná pro vegany.
Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa chuťově doplněná lehce nakyslou chutí kanadských brusinek (botanicky brusnice klikva). Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější "Arriba" kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa a Karibiku. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť.
Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější Arriba kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa. Sušené ostré papričky dodají rafinovanou pálivou chuť. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Tmavá mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa, která je slazena výhradně hnědým cukrem z nektaru kokosových květů. Ten jí dodává zajímavý lehce karamelový tón. Zároveň má nižší glykemický index než běžný cukr. Čokoláda je dochucena kousky karamelu a růžovou solí Inků.
Jemná hořká čokoláda bez emulgátorů, ochucená štědrou dávkou celých lehce pražených oříšků a zjemněná mletými oříšky. Je vhodná pro vegany.
Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaových bobů a voňavými lískovými oříšky pro všechny, kteří se vyhýbají cukru. Jako sladidlo je použitá kombinace dvou sladidel. Erythritol je cukerný alkohol, který se vyskytuje v různých druzích ovoce a zeleniny, ale i v jiných potravinách. Sladí o něco méně než běžný cukr. Stévie je rostlina s intensivně sladkými listy. Kombinací těchto dvou sladidel vznikne čokoláda s velmi příjemnou autentickou chutí hořké čokolády, která je vhodná i pro diabetiky a nezpůsobuje tvorbu zubního kazu.
Jemná hořká čokoláda s vysokým podílem celých lehce pražených mandlí zjemněná mletými mandlemi. Neobsahuje emulgátory ani mléko a je tudíž vhodná i pro vegany.
Hořká čokoláda s obsahem kakaa 68 % zjemněná přepuštěným máslem s cukernou bílou náplní s mátovým éterickým olejem. Neobsahuje žádné jiné tuky než kakaový a mléčný, ani žádná aromata. Výborná čokoláda ve stylu After Eight čokoládek osvěží po jídle i kdykoli během dne. Skvěle se hodí k odpolednímu šálku čaje. TIP: Podávejte zmraženou nebo zchlazenou v ledničce.
Tato jedinečná čokoláda obsahuje vysoký podíl špičkového dominikánského kakaa (73 %) a místo běžného cukru je k oslazení použit sirup z agáve. Ovoněná je pouze čistou vanilkou a neobsahuje žádné emulgátory. Vysoký obsah vlákniny je daný přídavkem vlákniny z agáve - inulinu. Čokoláda je vhodná pro ty, kteří se vyhýbají klasickému cukru (sacharóze) a zároveň jim nedělají dobře náhradní sladidla. Sirup z agáve je přírodní sladidlo, které přirozeně obsahuje hlavně fruktózu. Bio čokolády značky SOLÉ na sobě nesou logo FAIR TRADE. Fair trade - spravedlivý obchod - garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Tato voňavá hořká čokoláda obsahuje 56 % dominikánského kakaa a přírodní třtinový cukr z Brazílie. Ovoněná je aromatickou skořicí a čistou vanilkou a neobsahuje žádné emulgátory. Bio čokolády značky SOLÉ na sobě nesou logo FAIR TRADE. Fair trade - spravedlivý obchod - garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Tato výjimečná čokoláda s velmi vysokým procentem kakaa má jemnou chuť díky použitému panamskému kakau. S čokoládou skvěle ladí malé krystalky ručně sbírané soli z oblasti Playa d´Es Trenc na Mallorce. Sůl v kombinaci s vysokým procentem aromatického panamského kakaa a karamelového nádechu použitého přírodního cukru z nektaru květů kokosové palmy, vytváří nádherný buket vůní. Cukr z květů kokosové palmy má zároveň nižší glykemický index, než běžný cukr. Čokolády značky VIVANI jsou vyráběny německou rodinnou firmou Ludwiga Weinricha. Rodina vyrábí čokolády již déle než jedno století. Tradice a zkušenost spolu s nejlepšími bio surovinami, moderním vybavením a pečlivou kontrolou jsou zárukou vysoké kvality.
Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku.
Bio kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. 150 g