Himálajská růžová sůl je nerafinovaná. Neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými horami.
Jemně mletá sůl. Himálajská bílá sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. Tradiční pomocník v kuchyni při dochucování. Využít ji ale můžete i při koupeli nebo jako dekoraci.
Himálajská růžová sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými horami. Vhodná do mlýnku na sůl.
Mořská hrubá sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně v mořské vodě a získává se odpařováním na slunci. Vhodná k ochucení pokrmů, lze ji ale využít i pro přípravu přírodního peelingu nebo jako dekoraci
Mořská jemná sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně v mořské vodě a získává se odpařováním na slunci. Vhodná k ochucení pokrmů, lze ji ale využít i pro přípravu přírodního peelingu nebo jako dekoraci.
Přírodně jodovaná mořská sůl je skutečně ojedinělý výrobek. K běžné jodované kuchyňské soli je přidáván jodičnan draselný. Nerafinovaná mořská sůl není obvykle jodovaná a neobsahuje dostatek přírodně vázaného jódu. Naše mořská sůl je obohacená mořskými řasami (cca 0,4 %). Podíl řas je proměnlivý tak, aby sůl obsahovala 20 μg/g přírodně vázaného jódu. V jedné lžičce soli je 80 % doporučené denní dávky jódu. Na rozdíl od běžné kuchyňské soli neobsahuje protispékavé látky.
Tato jedinečná sůl se získává pomalým pražením himálajské kamenné soli s dřevěným uhlím. Díky stopovým sloučeninám (zejména síry a železa) má specifickou barvu, chuť a silnou vůni připomínající vejce. Jedná se o specialitu indické kuchyně, kterou není možno jednoduše použít místo klasické soli. Její vůně může být zprvu nepříjemná, skvěle se však hodí k pokrmům indické kuchyně a vegani ocení chuť vajec, kterou dodá veganským pokrmům. Kala Namak je i velmi zajímavá z hlediska Ayurvédy.
Černá sůl neboli kala namak se těží v sopečných oblastech v Pákistánu, Indii a Nepálu. Její černá, někdy i narůžovělá barva je ovlivněna obsaženými minerály – hlavně železem. Jedná se o nerafinovanou sůl, která od prvotní těžby k finálnímu produktu neprochází žádným chemickým zpracováním a celý proces je výhradně ruční či mechanický. Tím se výrazně liší od běžné kuchyňské soli, která je rafinovaná, případně obohacená o další složky.