Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Hodí se ale i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci například s chilli může být i součástí exotických receptů.
Jemná mléčná poleva na zdobení cukroví, polévání bábovek, přípravu desertů a podobně. Neobsahuje žádné náhražkové tuky, ale pouze pravé kakao, mléko a přírodní třtinový cukr. Čokoládu na vaření můžeme použít nastrouhanou do těst nebo rozpuštěnou jako polevu. Příprava polevy: Kousky čokolády necháme rozpustit na vodní lázni. Pro lepší výsledek můžeme nechat vychladnout a opět krátce zahřát.
Bio kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. 150 g
Oblíbený kakaový nápoj v prášku Méďa. Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou ostatních výrobků na trhu a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je oslazený sušenou třtinovou šťávou Rapadura. Bio kakaový nápoj v prášku - Méďa Oblíbený kakaový nápoj v prášku Méďa. Obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou ostatních výrobků na trhu a proto Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený. Méďa je oslazený sušenou třtinovou šťávou Rapadura, která vzniká pomalým zahušťováním šťávy vylisované ze třtiny. Ze třtinové šťávy není odstraněna melasa, a proto všechny přítomné minerální látky zůstávají v Rapaduře. Obě základní složky tohoto nápoje - kakaový prášek a sušená třtinová šťáva Rapadura - pocházejí z projektu fair trade HAND IN HAND . Méďa neobsahuje mléko a je vhodný pro vegany. Použití: Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. TIP: Rozpuštěním v horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu”.
Toto kakaové máslo bylo vylisováno z bio kakaových bobů a poté pouze zbaveno výrazné vůně (dezodorizováno) vodní parou. Nebylo chemicky rafinováno ani ztužováno. Čisté kakaové máslo používáme do polev a pralinek z bílé čokolády či karobu. Je vynikající na ošetření suché pleti, do domácích mastí a do koupele.
Popis: Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek. Ten používáme stejně jako běžné kakao z pražených bobů na vaření, pečení a k přípravě horkých nápojů. Je vhodný i do raw kuchyně.
Voní, hřeje, chutná. Tak, jak to umí jen pravá horká čokoláda. Žádná aromata, žádné dochucování. Vzali jsme pořádnou čokoládu – tu naši. Nebudeme vám lhát, nějak se to celé semlelo. S kokosovým cukrem. Aby to vonělo, hřálo a chutnalo. Jak na to? Stačí smíchat cca 150 ml teplého mléka s 30 g čokolády. Tak to chutná nám. Pohrajte si ale s poměry tak, aby to byla ta vaše horká čokoláda. Nečekejte ale puding. Protože nezahušťujeme, konzistence je spíše příjemně mléčná. Kakaová. Pokud to máte rádi hutnější, stačí ubrat mléko a přidat zrníčka čokolády. JANEK, to je: -poctivá česká výroba -čistá přírodní chuť -bez palmového oleje -bez lepku -bez barviv -ta nejčistší čokoláda -závislost na pořádné čokoládě
Čokoládové dropsy, neboli penízky jsou dobře známé především cukrářům a pekařům. Penízky se totiž díky svému tvaru dobře rozpouštějí. My jsme si ale s penízky dali větší práci, díky které skvěle vypadají a hezky se lesknou. Navíc je na nich vidět naše logo. A protože mají i ideální velikost tak akorát jednoho sousta, dobře poslouží i pro běžné každodenní mlsání.
Čokolády značky VIVANI jsou vyráběny německou rodinnou firmou Ludwiga Weinricha. Rodina vyrábí čokolády již déle než jedno století. Tradice a zkušenost spolu s nejlepšími bio surovinami, moderním vybavením a pečlivou kontrolou jsou zárukou vysoké kvality.
Hořká čokoláda na vaření s obsahem kakaa 70 %. Na rozdíl od běžných výrobků neobsahuje žádné náhražky, ztužené tuky či aromata, ale pouze pravé kakao a přírodní třtinový cukr. Je tak dobrá, že si ji někteří zákazníci kupují na mlsání!
Jakostní kakaový prášek se sníženým obsahem tuku v přírodní podobě bez alkalizace, bez cukru a s nízkým obsahem kadmia, vhodný i k přímé konzumaci. Detailní popis produktu Vynikající přírodní bio kakao, které neprošlo tzv. alkalizací, známou také jako holandský proces. Kakao si zachovalo své přirozené vlastnosti - barvu, pH i obsah flavonoidů a dalších látek, pro které si kakaa tolik ceníme. Kakao splňující naše natolik náročné požadavky, že se sbírá od pěstitelů hned z několika zemí. Kakaové máslo bylo odděleno pouze lisováním kakaových bobů bez použití chemikálií. Hodí se jak k přípravě kakaových nápojů, tak k výrobě pečiva i cukroví, které nebarví tak výrazně. Neobsahuje žádný přidaný cukr. Jako kypřidlo doporučujeme jedlou sodu (soda bikarbona). Exkluzivní výběrové kakao posbírané jen z perfektních kakaovníků rozvojového světa Kakaovníky často rostou na sopečné půdě, ze které do kakaových bobů přechází kadmium. Kakao s vyšším obsahem tohoto těžkého kovu tak musí projít ještě dalším zpracováním. Tento bio kakaový prášek však přirozeně obsahuje jen minimální množství kadmia, protože boby pro jeho výrobu byly vytipovány již při pěstování, a tak se do něj můžete bez obav pustit bez dalších úprav. Výběrové kakao v bio kvalitě, obchodované dle pravidel fair trade a s minimálním obsahem kadmia. Tři podmínky, které jsme od našeho kakaa vyžadovali, abychom ho byli ochotni nabídnout jako skutečně to nejlepší. Ostatně, takového kakaa je tak málo, že není možné zajistit ho pouze z jedné země producentů, ale sbírá se od drobných pěstitelů z více zemí, kde se najdou kakaovníky nezatížené těžkými kovy. Výroba bio kakaového prášku Kakaové boby, ze kterých je toto kakao vyrobeno, vypěstovali drobní farmáři v Jižní Americe a Africe dle pravidel ekologického zemědělství a Fair Trade. Ze sklizených kakaových lusků se získávají kakaové boby, které se asi osm dní fermentovány ve velkých nádržích. Následuje cca pět dní sušení na slunci. Pak se sklizeň dále čistí a přebírá a po upražení drtí na kakaovou drť, ze které se odstraňují uvolněné slupky a tvrdý klíček. Drť se pak mele na kakaových mlýnek a ze vzniklé kakaové hmoty se následně lisuje kakaové máslo. Zbylá sušina je kakaovým práškem, ať už s vyšším či nižším obsahem tuku.
Bio kakaový prášek zbavený kyselosti s plným obsahem kakaového másla. Skutečně krásné a vysoce kvalitní kakao téměř bez kadmia zejména z Dominikánské republiky.
Čokoládové penízky s logem Chocotopia Čokoládové dropsy, neboli penízky jsou dobře známé především cukrářům a pekařům. Penízky se totiž díky svému tvaru dobře rozpouštějí. My jsme si ale s penízky dali větší práci, díky které skvěle vypadají a hezky se lesknou. Navíc je na nich vidět naše logo. A protože mají i ideální velikost tak akorát jednoho sousta, dobře poslouží i pro běžné každodenní mlsání.