Pravá valašská slivovice. Intenzivní aroma zralých a jedinečných švestek z valašských strání. Plná a komplexní ovocná chuť s jemnou sladkostí a lehkým tónem marcipánu. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Meruňkovice vypálená na Valašsku. Šťavnaté a sladké meruňky proslulé Velkopavlovické odrůdy se odráží v harmonické chuti s dotekem pomerančové kůry a mandlí. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol. Meruňky ze sadů u Velkých Pavlovic jsme ručně sklidili v době ideální zralosti roku 2015 a vypálili v roce 2017. Křišťálově čistý ovocný destilát v sobě skrývá extrakt chutí z 6kg meruněk.
Pravá valašská hruškovice. Sladká chuť hrušek Williams se odráží v typickém aroma. Plné a svěží tělo, lehce kořeněná chuť připomínající hrušky zalité medem a vánoční cukroví. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Charakteristické vlastnosti této lahodné odrůdy dodávají destilátu dlouhotrvající chuť po máslových hruškách.
Při výrobě Slivovice Žufánek je použito pouze ovoce pocházející z našich sadů v CHKO Bílé Karpaty spadajících do režimu ekologického zemědělství. Kvůli rozloze sadů máme celkem 8 odrůd švestek, které dozrávají od července do září. Nejranější odrůdou je Čačanská a nejpozdější Stanley a Anna Späth. Každou odrůdu kvasíme zvlášť, destilujeme zvlášť, ale ve sklepě mícháme dohromady a necháme 8 – 12 měsíců vyzrát v nerezových nádržích. Jde o unikátní cuvée nemající chuťovou a aromatickou konkurenci. Námi doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 18 °C. Při teplotách pod cca 7 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod naše destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Kvůli těm úžasným a pracně získaným aromatickým olejům to vlastně pijete. Jinak by to chutnalo jako vodka.
Zbrusu nový namíchaný nápoj od lidí z Dead Man's Fingers. Osvěžující lahodný nápoj vyrobený z jejich oceňovaného kořeněného rumu smíchaného s kolou. Vychutnejte si ho vychlazený.
Pravá valašská jablkovice. Chuť šťavnatých červených jablek se mísí se sladkostí Jaderniček, v závěru doplněná lehce kořenitou ostrostí kyselkavých Strýmek. Elegantní chuť zralých jablek a kořenitá vůně v nezaměnitelném cuvée kvalitní jablkovice. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Pravá valašská slivovice. Intenzivní aroma zralých a jedinečných švestek z valašských strání. Plná a komplexní ovocná chuť s jemnou sladkostí a lehkým tónem marcipánu. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Meruňkovice vypálená na Valašsku. Šťavnaté a sladké meruňky proslulé Velkopavlovické odrůdy se odráží v harmonické chuti s dotekem pomerančové kůry a mandlí. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol. Meruňky ze sadů u Velkých Pavlovic jsme ručně sklidili v době ideální zralosti roku 2015 a vypálili v roce 2017. Křišťálově čistý ovocný destilát v sobě skrývá extrakt chutí z 6kg meruněk.
Prémiová ruská vodka, při jejíž výrobě se přísně dodržují Mendělejevova pravidla, která slavný věděc zavedl pro výrobu vodky už v roce 1894. Kombinace tradičních postupů, moderních technologií a špičkových ingrediencí nastavuje standard pro poctivou vodku, která si zachovává charakteristickou „chlebovou“ chuť. Vychutnejte si ji při pokojové teplotě, na ledu, nebo v základu vodkových koktejlů, jako je Russian Mule nebo Bloody Mary.
Jemný ovocný destilát vyrobený trojnásobnou destilací vyzrálých meruněk. Intenzivní vůně a plná chuť předurčuje meruňkovici jako výborný digestiv po dobrém jídle. Po katastrofálním jaru 2017, kdy zmrzla úroda meruněk po celém Česku, jsme ročník 2017 vydestilovali z neuvěřitelně aromatických meruněk z Maďarska. Jinak bychom již druhý rok po sobě meruňkovici vůbec neměli. Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod naše destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Kvůli těm úžasným a pracně získaným aromatickým olejům to vlastně pijete. Jinak by to chutnalo jako vodka. Na výrobu 1 litru Meruňkovice 2017 jsme potřebovali 16 kg šťavnatých meruněk.
OMG je vymazlený, bylinkami bohatý a rukodělně destilovaný London Dry gin. Je vyroben průtahovou destilací 16 jedinečných bylin a koření, které spolu vytvořily jeden z nejkomplexnějších ginů na trhu.
Litrová varianta legendárního Tanqueray ginu. Příjemná chuť s tóny čerstvých citrusů, bylinek (koriandr, lékořice a andělika) a především jalovce. Vše čtyřnásobně destilované. Výroba Tanqueray ginu má opravdu dlouhou historii, která začíná již v roce 1830, kdy Charles Tanqueray založil v Londýně svoji první palírnu. Po řadě experimentů vznikl gin, který si svoji chuť zachoval až dodnes. Lahev Tanqueray s rodinnou pečetí je jistotou kvalitního obsahu.
Diplomático Reserva Exclusiva je top produktem značky Diplomático. Tento rum je držitelem řady mezinárodních ocenění.
Don Papa Baroko. Baroko ve staré filipínské tagalštině znamená nadšení a chuť k životu. A je to jedna z vlastností, kterou zhmotňuje i stejnojmenná edice značky Don Papa. Don Papa je inspirován revolucionářem Dionisem Magbuelasem, známým rovněž pod přezdívkou Don Papa, který vedl boj proti španělské nadvládě na Filipínách, a jeho oddaností a nadšením. Don Papa Baroko se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě. Na úpatí pohoří Mount Kanlaon poté zraje tři až pět let v sudech po bourbonu. Ve výsledném blendu se projevuje originální charakter značky Don Papa, který je výrazný, bohatý a plný života.
Višně v té nejlepší podobě. Tekuté! Naprosto přírodní likér z rodinného lihovaru Žufánek je jemný, příjemně nasládlý a šťavnatý. Díky směsi pečlivě vybraného koření výrazná chuť višní přechází až do buketu kvalitního portského vína. Proč se spokojit s griotkou, když můžete pít višňovku. Tuhle parádu od Žufánků si vychutnáte samotnou, skvěle se ale hodí i do míchaných drinků. Tak na zdraví!
Pravá valašská jablkovice. Chuť šťavnatých červených jablek se mísí se sladkostí Jaderniček, v závěru doplněná lehce kořenitou ostrostí kyselkavých Strýmek. Elegantní chuť zralých jablek a kořenitá vůně v nezaměnitelném cuvée kvalitní jablkovice. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Višňovice vypálená na Valašsku. Sytá a ovocná vůně višní s lehounkým tropickým dotekem. Pikantně kořeněná chuť se přelévá až k lahodné sladkosti hořké čokolády. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Pravá valašská klacíková slivovice. Intenzivní aroma zralých a jedinečných švestek z valašských strání. Plná a komplexní ovocná chuť s jemnou sladkostí a lehkým dřevitým tónem. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Charakteristické vlastnosti tohoto lesního plodu dodávají nápoji osvěžující účinky a dělají z něj nenahraditelnou součást celé řady míchaných koktejlů jako je například Bora Bora (borovička, hruškovice, tonic) a hlavně speciální Junipelder: 5cl Borovičky Žufánek 2cl bezového sirupu šťáva z 1/2 limetky Promícháme, vysokou longdrink slenici dolijeme zázvorovou limonádou a přidáme 3 kolečka salátové okurky.
Černý rybíz to je nejen obrovský zdroj vitamínu C a antioxidantů, ale i velmi účinně působí na revmatismus a problémy pohybového ústrojí. A taková pravá nefalšovaná pálenka z černého rybízu prohřeje klouby, ale i zažene stres. Předností je líbivá vůně a trochu drsnější ovocná chuť.
Pravá valašská jablkovice. Chuť šťavnatých červených jablek se mísí se sladkostí Jaderniček, v závěru doplněná lehce kořenitou ostrostí kyselkavých Strýmek. Elegantní chuť zralých jablek a kořenitá vůně v nezaměnitelném cuvée kvalitní jablkovice. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Višňovice vypálená na Valašsku. Sytá a ovocná vůně višní s lehounkým tropickým dotekem. Pikantně kořeněná chuť se přelévá až k lahodné sladkosti hořké čokolády. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol. Višně ze sadů ve Velkých Opatovicích jsme ručně sklidili v době ideální zralosti a vypálili v roce 2015. Křišťálově čistý ovocný destilát v sobě skrývá extrakt chutí z 5,5kg višní.
Osvědčený žaludeční likér s obsahem alkoholu 35%, jehož účinnost v souvislosti s dobrým trávením již ověřil čas. Nápoj se získává vyluhováním nezralých plodů ořešáku vlašského s přísadou devíti koření a bylin ve velejemném lihu. Přírodní hořkost dolaďuje velmi jemné doslazení, takže zráním získává likér vyváženou chuť s kořenito-ořechovým nádechem. Základ vychází z postupů výroby ořechovky, kterou vyráběla prababička naší babičky, známá to bylinkářka a lidový léčitel. Stejně jako všechny ostatní naše produkty, je i Ořechovka 100% přírodní a zcela závisí na úrodě a kvalitě ořechů z daného roku. Jednotlivé ročníky se můžou lišit v intenzitě ořechové chuti a vůně. Nejde o stálechutnající sirupový postmix. Výrobek absahuje alergen č. 8 – ořechy.
Původní tuzemský - oblíbená a tradiční klasika vylepšená přidáním rumu a macerací pravé vanilky. Dle našich kritérií nejlepší produkt v kategorii "tuzemák" na českém trhu.
BARTIDA Hruškovice skvělý destilát je oblíben zejména pro svou jemnou vůni a chuť čerstvě sklizených vyzrálých hrušek. Receptura je založena na ovoci z Jižní Ameriky, kde odrůda Williams pravidelně dozrává k dokonalosti. Odrůda je pro výrobu destilátu vhodná právě díky své cukernatosti, vůni a chuti. Trojstupňovou destilací vzniká hruškovice, která vyniká svou jemnou chutí a vůní. Pro zachování původní vůně se kvalitní hruškovice neupravuje, jen se sceluje v nerezových tancích tak, aby vůně i chuti byly dokonale zakulaceny.
Nejznámější český ovocný destilát je vyroben z nejlepšího švestkového kvasu. BARTIDA Slivovice je vyráběna v měděných destilačních zařízeních Arnold Holstein, které zaručují stabilní kvalitu destilátu. Tradiční receptura požaduje, aby vyzrálý švestkový kvas prošel trojstupňovou destilací pro docílení čistoty a jemnosti chuti. Pecky v kvasu dodávají nápoji chuť třísloviny. Právě ony spolu s tříletým zráním zajišťují slivovici jemnou, zaoblenou chuť ovovce s příjemným podtónem uleželého destilátu. Preferujeme důkladné scelení v nerezových tancích bez vlivu dřeva či sušeného ovoce, aby si slivovice zachovala tradiční ovocnou vůni a chuť.