Meruňkovice vypálená na Valašsku. Šťavnaté a sladké meruňky proslulé Velkopavlovické odrůdy se odráží v harmonické chuti s dotekem pomerančové kůry a mandlí. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol. Meruňky ze sadů u Velkých Pavlovic jsme ručně sklidili v době ideální zralosti roku 2015 a vypálili v roce 2017. Křišťálově čistý ovocný destilát v sobě skrývá extrakt chutí z 6kg meruněk.
Pravá valašská hruškovice. Sladká chuť hrušek Williams se odráží v typickém aroma. Plné a svěží tělo, lehce kořeněná chuť připomínající hrušky zalité medem a vánoční cukroví. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Charakteristické vlastnosti této lahodné odrůdy dodávají destilátu dlouhotrvající chuť po máslových hruškách.
Při výrobě Slivovice Žufánek je použito pouze ovoce pocházející z našich sadů v CHKO Bílé Karpaty spadajících do režimu ekologického zemědělství. Kvůli rozloze sadů máme celkem 8 odrůd švestek, které dozrávají od července do září. Nejranější odrůdou je Čačanská a nejpozdější Stanley a Anna Späth. Každou odrůdu kvasíme zvlášť, destilujeme zvlášť, ale ve sklepě mícháme dohromady a necháme 8 – 12 měsíců vyzrát v nerezových nádržích. Jde o unikátní cuvée nemající chuťovou a aromatickou konkurenci. Námi doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 18 °C. Při teplotách pod cca 7 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod naše destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Kvůli těm úžasným a pracně získaným aromatickým olejům to vlastně pijete. Jinak by to chutnalo jako vodka.
Zbrusu nový namíchaný nápoj od lidí z Dead Man's Fingers. Osvěžující lahodný nápoj vyrobený z jejich oceňovaného kořeněného rumu smíchaného s kolou. Vychutnejte si ho vychlazený.
Pravá valašská jablkovice. Chuť šťavnatých červených jablek se mísí se sladkostí Jaderniček, v závěru doplněná lehce kořenitou ostrostí kyselkavých Strýmek. Elegantní chuť zralých jablek a kořenitá vůně v nezaměnitelném cuvée kvalitní jablkovice. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Pravá valašská slivovice. Intenzivní aroma zralých a jedinečných švestek z valašských strání. Plná a komplexní ovocná chuť s jemnou sladkostí a lehkým tónem marcipánu. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Meruňkovice vypálená na Valašsku. Šťavnaté a sladké meruňky proslulé Velkopavlovické odrůdy se odráží v harmonické chuti s dotekem pomerančové kůry a mandlí. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol. Meruňky ze sadů u Velkých Pavlovic jsme ručně sklidili v době ideální zralosti roku 2015 a vypálili v roce 2017. Křišťálově čistý ovocný destilát v sobě skrývá extrakt chutí z 6kg meruněk.
BARTIDA Hruškovice skvělý destilát je oblíben zejména pro svou jemnou vůni a chuť čerstvě sklizených vyzrálých hrušek. Receptura je založena na ovoci z Jižní Ameriky, kde odrůda Williams pravidelně dozrává k dokonalosti. Odrůda je pro výrobu destilátu vhodná právě díky své cukernatosti, vůni a chuti. Trojstupňovou destilací vzniká hruškovice, která vyniká svou jemnou chutí a vůní. Pro zachování původní vůně se kvalitní hruškovice neupravuje, jen se sceluje v nerezových tancích tak, aby vůně i chuti byly dokonale zakulaceny.
Jemný ovocný destilát vyrobený trojnásobnou destilací vyzrálých meruněk. Intenzivní vůně a plná chuť předurčuje meruňkovici jako výborný digestiv po dobrém jídle. Po katastrofálním jaru 2017, kdy zmrzla úroda meruněk po celém Česku, jsme ročník 2017 vydestilovali z neuvěřitelně aromatických meruněk z Maďarska. Jinak bychom již druhý rok po sobě meruňkovici vůbec neměli. Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod naše destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Kvůli těm úžasným a pracně získaným aromatickým olejům to vlastně pijete. Jinak by to chutnalo jako vodka. Na výrobu 1 litru Meruňkovice 2017 jsme potřebovali 16 kg šťavnatých meruněk.
OMG je vymazlený, bylinkami bohatý a rukodělně destilovaný London Dry gin. Je vyroben průtahovou destilací 16 jedinečných bylin a koření, které spolu vytvořily jeden z nejkomplexnějších ginů na trhu.
Nejznámější český ovocný destilát je vyroben z nejlepšího švestkového kvasu. BARTIDA Slivovice je vyráběna v měděných destilačních zařízeních Arnold Holstein, které zaručují stabilní kvalitu destilátu. Tradiční receptura požaduje, aby vyzrálý švestkový kvas prošel trojstupňovou destilací pro docílení čistoty a jemnosti chuti. Pecky v kvasu dodávají nápoji chuť třísloviny. Právě ony spolu s tříletým zráním zajišťují slivovici jemnou, zaoblenou chuť ovovce s příjemným podtónem uleželého destilátu. Preferujeme důkladné scelení v nerezových tancích bez vlivu dřeva či sušeného ovoce, aby si slivovice zachovala tradiční ovocnou vůni a chuť.
Archivní destilát Žufánek stařený v dubovém sudu. Jedná se speciálním způsobem připravený ovocný destilát z hrušek odrůdy Williams, který až do dnešních dní zrál v sudu z francouzského bílého dubu. Na výrobu jednoho litru hruškovice bylo použito 13 kilogramů hrušek. Doplňkové parametry Kategorie: Hruškovice Druh Hruškovice: Williams, Zlatá Obsah alkoholu (%): 40 Obsah balení (l): 0,5 Region: Zlínský kraj
Absint Žufánek následuje tradiční postupy výroby z 18. století, kdy se absinth rodil jako koncentrát chutí a vůní destilovaný z nejlepších bylin. Absinthe St. Antoine se vyrábí průtahovou destilací vybraných bylin, včetně pelyňku pravého a pelyňku pontského.
Pravá valašská slivovice. Intenzivní aroma zralých a jedinečných švestek z valašských strání. Plná a komplexní ovocná chuť s jemnou sladkostí a lehkým tónem marcipánu. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Višně v té nejlepší podobě. Tekuté! Naprosto přírodní likér z rodinného lihovaru Žufánek je jemný, příjemně nasládlý a šťavnatý. Díky směsi pečlivě vybraného koření výrazná chuť višní přechází až do buketu kvalitního portského vína. Proč se spokojit s griotkou, když můžete pít višňovku. Tuhle parádu od Žufánků si vychutnáte samotnou, skvěle se ale hodí i do míchaných drinků. Tak na zdraví!
Pravá valašská jablkovice. Chuť šťavnatých červených jablek se mísí se sladkostí Jaderniček, v závěru doplněná lehce kořenitou ostrostí kyselkavých Strýmek. Elegantní chuť zralých jablek a kořenitá vůně v nezaměnitelném cuvée kvalitní jablkovice. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Višňovice vypálená na Valašsku. Sytá a ovocná vůně višní s lehounkým tropickým dotekem. Pikantně kořeněná chuť se přelévá až k lahodné sladkosti hořké čokolády. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Pravá valašská klacíková slivovice. Intenzivní aroma zralých a jedinečných švestek z valašských strání. Plná a komplexní ovocná chuť s jemnou sladkostí a lehkým dřevitým tónem. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Charakteristické vlastnosti tohoto lesního plodu dodávají nápoji osvěžující účinky a dělají z něj nenahraditelnou součást celé řady míchaných koktejlů jako je například Bora Bora (borovička, hruškovice, tonic) a hlavně speciální Junipelder: 5cl Borovičky Žufánek 2cl bezového sirupu šťáva z 1/2 limetky Promícháme, vysokou longdrink slenici dolijeme zázvorovou limonádou a přidáme 3 kolečka salátové okurky.
Černý rybíz to je nejen obrovský zdroj vitamínu C a antioxidantů, ale i velmi účinně působí na revmatismus a problémy pohybového ústrojí. A taková pravá nefalšovaná pálenka z černého rybízu prohřeje klouby, ale i zažene stres. Předností je líbivá vůně a trochu drsnější ovocná chuť.
Pravá valašská jablkovice. Chuť šťavnatých červených jablek se mísí se sladkostí Jaderniček, v závěru doplněná lehce kořenitou ostrostí kyselkavých Strýmek. Elegantní chuť zralých jablek a kořenitá vůně v nezaměnitelném cuvée kvalitní jablkovice. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol.
Prémiová ruská vodka, při jejíž výrobě se přísně dodržují Mendělejevova pravidla, která slavný věděc zavedl pro výrobu vodky už v roce 1894. Kombinace tradičních postupů, moderních technologií a špičkových ingrediencí nastavuje standard pro poctivou vodku, která si zachovává charakteristickou „chlebovou“ chuť. Vychutnejte si ji při pokojové teplotě, na ledu, nebo v základu vodkových koktejlů, jako je Russian Mule nebo Bloody Mary.
Višňovice vypálená na Valašsku. Sytá a ovocná vůně višní s lehounkým tropickým dotekem. Pikantně kořeněná chuť se přelévá až k lahodné sladkosti hořké čokolády. 48% obj. alkoholu, kdy je v harmonické rovnováze aroma, chuť i alkohol. Višně ze sadů ve Velkých Opatovicích jsme ručně sklidili v době ideální zralosti a vypálili v roce 2015. Křišťálově čistý ovocný destilát v sobě skrývá extrakt chutí z 5,5kg višní.
Osvědčený žaludeční likér s obsahem alkoholu 35%, jehož účinnost v souvislosti s dobrým trávením již ověřil čas. Nápoj se získává vyluhováním nezralých plodů ořešáku vlašského s přísadou devíti koření a bylin ve velejemném lihu. Přírodní hořkost dolaďuje velmi jemné doslazení, takže zráním získává likér vyváženou chuť s kořenito-ořechovým nádechem. Základ vychází z postupů výroby ořechovky, kterou vyráběla prababička naší babičky, známá to bylinkářka a lidový léčitel. Stejně jako všechny ostatní naše produkty, je i Ořechovka 100% přírodní a zcela závisí na úrodě a kvalitě ořechů z daného roku. Jednotlivé ročníky se můžou lišit v intenzitě ořechové chuti a vůně. Nejde o stálechutnající sirupový postmix. Výrobek absahuje alergen č. 8 – ořechy.
Původní tuzemský - oblíbená a tradiční klasika vylepšená přidáním rumu a macerací pravé vanilky. Dle našich kritérií nejlepší produkt v kategorii "tuzemák" na českém trhu.
Slivovica Žufánek z dubového sudu 45% Limitovaná edice slivovice Žufánek Díky dlouhodobému zrání v dubovém sudu získavá lehký koňakový tón. Takto stařená slivovice bývá často označována jako "zlatá" a představuje zlatý hřeb každého výrobce slivovice. Dubový sud předá svým vypálením do slivovice vanilkové a dřevité tóny, ale naoplátku si vezme svoji daň v podobě nemalého dílu vzácné slivovice, která se přes něj odpaří (takzvaný andělský podíl). Slivovice z dubového sudu se v každé šarži vyrábí pouhých 225 litrů. Veškeré použité ovoce na výrobu Slivovice Žufánek pochází z vlastních sadů v systému ekologického zemědělství, ležících v chráněnné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Zlatá barva slivovice je výsledkem zrání v dubovém sudu. Doplňkové parametry Kategorie: Slivovice Druh Slivovice: Zlatá Obsah alkoholu (%): 45 Obsah balení (l): 0,5 Region: Zlínský kraj