Řemeslné pivo typu American Pale Ale s příhodným názvem California. Skvělá chuť v podání Adama Matušky. Výborně pitelné, vyvážené a příjemně chmelené pivo.
Pečlivým výběrem nejjemnějšího pšeničného a ječmenného sladu získala tato Maiselova pšenice načervenalou zářící jantarovou barvu. Čerstvá vůně jemných kvasnic a příjemných ovocných tónů je spojena s jemnou kořenitostí sladu, ovoce a hřebíčkovým příchutí a náznakem muškátového oříšku. Vlajková loď pivovaru z Bayreuthu.
Sladší s příjemnou kyselinkou a vůní lesního ovoce. Sladký cider s obsahem alkoholu 4%. Výborný k ovocným salátům, pudinků, čerstvým ovocným koláčům a zrajícím sýrům.
Ovocná chuť zralých hrušek s aroma květin. Polosuchý hruškový cider s obsahem alkoholu 5%. Skvěle se hodí k dušenému nebo pečenému masu, zeleninovým salátům a sýrům.
V pivovaru Matuška moc dobře ví, jak uvařit správný ejl. Apollo Galaxy je vesmírně chmelený, nekonečně osvěžující, pitelný, a přitom správně hořký. Se středně jemným řízem se proletíte až do grepové a melounové dráhy, a nakonec si užijete sladové a citrusové doznívání. S tímto pivem vám gravitace bude úplně ukradená. Nefiltrované a nepasterizované pivo. Skladujte v temnu a chladu do 6°C.
Pivo ve stylu American Pale Ale má ideální zlatou barvu a stablní pěnu po nalití do sklenice. Velmi dobře pitelný ejl, svěží chmelová chuť, která vás nikdy nezklame. Pivovar založil sládek Martin Matuška, který v pivovarnickém oboru pracuje od roku 1981. Pivovar Matuška se nachází v obci Broumy, která leží v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Pivo Matuška vyrábí řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace. Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa. Při vaření zásadně nepoužívají cukr, sirupy ani chmelový extrakt a pivo vaří dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva.
Pivo typu IBA (India Black Ale), černé a nachmelené pivo. Pivovar Matuška byl první, kdo ho v Čechách uvařil.
Novinka od Matušky ve stylu American Pale Ale, uvařená na jaře sládky v Broumech za zpěvu známého songu od Waldemara Matušky. Pro chmelení tohoto ejlu byl použitý moderní americký chmel El Dorado, který mu dodává správnou hořkost a vůni po citrusech a mangu.
Hellcat je jedno z nejsilnějších IIPA piv vyrobených v ČR. Ve vůni je dominantní chmel Simcoe, který voní po borovici. Na várku se používá pouze světlý slad plzeňského typu, nicméně barva piva přechází do světle jantarové, což je dáno velkým množstvím sladu použitého na várku. „Užitná hodnota“ jedné sklenice Hellcatu je cca hodnota dvou sklenic plzeňského piva. Přesto, že má Hellcat relativně vysoké analytické ukazatele, tak se dobře pije a chmel na vás opojně působí.
Dřevo je jedno z nejvýjimečnějších piv, které jsme v našem pivovaru uvařili. Pivo vychází z našeho Vánočního, jedná se tedy o 19 stupňový doppelbock. Toto pivo však leželo v tanku na americkém dubu přes dva měsíce, což mu dodalo dřevité tóny s podtóny bourbonu a vanilky. Tohoto výsledku jsme docílili přidáním celkem 240 desek amerického dubu přímo do tanku. Dále je pivo příjemně karamelové, s jemným řízem a vzhledem k alkoholu zrádně, nebezpečně pitelné. S celým nápadem přišel náš Michal “Veselka” Veselý, který se inspiroval Oak Aged Doppelbockem od německého pivovaru Camba Bavaria a naším Vánočním. Nejdříve si se svým tátou toto pivo uvařili ve své kyvetě doma a pak pyšně přinesl ukázat výsledek zbytku týmu. Pivo nám všem zachutnalo natolik, že jsme se ho rozhodli uvařit i pro Vás!
Cidre - perlivý jablečný alkoholický nápoj
Nealkoholické řemeslné pivo kombinuje příjemné vlastnosti Pale Ale s výhodami nízkokalorického nealkoholického nápoje. Uvařené výhradně podle bavorského zákona o čistotě s pouze čtyřmi složkami (voda, slad, chmel a droždí), chutná překvapivě ovocně, chmelově a je osvěžující.
Nealkoholické řemeslné pivo kombinuje příjemné vlastnosti Pale Ale s výhodami nízkokalorického nealkoholického nápoje. Uvařené výhradně podle bavorského zákona o čistotě s pouze čtyřmi složkami (voda, slad, chmel a droždí), chutná překvapivě ovocně, chmelově a je osvěžující.
Jemně ovocný s vůní jablečného sadu a jarních květin. Polosuchý cider s obsahem alkoholu 5%. Výtečně se hodí k pokrmům středomořské kuchyně.
Cider F. H. Prager je zlatavý, jemně perlivý alkoholický nápoj ze 100% jablečného moštu. Jen jablka, to je vše. Správná kombinace hořkosti, jemné kyselosti a nasládlé jablečné chuti a vůně z něj dělá vyhledávanou a oblíbenou alternativu k pivu a vínu. V chuti může překvapit surovostí připomínající pravý britský domácí cider. Jeho hlavním tajemstvím je čistý jablečný mošt. Abychom mu tak zachovali to pravé kouzlo, do moštu nic nepřidáváme a nenastavujeme jej cukrem, glukózovým sirupem ani umělými dochucovadly. Vybíráme především staré lokální odrůdy jako je například Boskoopské, Panenské, Reneta a jiné.
Kombinace jablek a medu nemohla dopadnout jinak než skvěle. Med na tento cider pochazí z předhůří Českého lesa, z rodinného včelařství Smolík, kde se specializují na produkci tzv. "panenského" medu, medu té nejvyšší kvality. Tento jarní speciál vyniká svoji neobvyklou sílou a příjemně vyváženou nasládnou chutí.
Výběr těch nejlepších odrůd jablek. Originální suchý cider s obsahem alkoholu 6 %. Výtečně se hodí ke kořeněným masům a exotickým pokrmům. Skvělý k jablečnému koláči.
Desítka 10°, 4,2 % alk. 500 ml, plechovka
CHUŤOVÝ PROFIL Kalifornie. Místo, které by měl navštívit každý. Než si koupíte letenku, začněte u tohoto ejlu. Bylinkovo-ovocné štěstí v chuti nasládlé, se střední až vyšší hořkostí. Počkejte si hlavně na sladový a citrusový závěr, který k vám dojede lehce a samozřejmě jako kalifornský skater. Alkohol: 5,2% Barva: Světlé Hořkost: 45 IBU Stupňovitost: 12 EPM Nefiltrované a nepasterizované pivo. Skladujte v temnu a chladu do 6°C.
Tradiční český ležák zlatavé barvy s vyváženě hořkou a lahodně plnou chutí, chmelovou vůní a bohatou pěnou.
Velmi vydařené pšeničné pivo od Matušky s americkými chmely. Má příjemnou pšeničnou vůni s trochou vanilky, mírně vyšší říz a sladovou chuť. Samozřejmě nechybí zdravé banánové aroma, jako u každé pšenice.
Do tohoto piva jsme použili kromě ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančovou kůru. O velmi jemné chmelení se postaraly chmely Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ a zakvašeno bylo našimi standardními kvasnicemi svrchního kvašení. Ve vůni najdete čerstvé pomeranče, koření a citrusy. Chuť je velmi jemná a osvěžující, jednoduše jarní. Proč pivní styl New Broumy? Nejedná se totiž úplně o klasický Wheat ALE, ani New England či Witbier. Prostě je out of style a tedy New Broumy. Na tomto receptu se podílel celý náš pivovarský team, konkrétně Honza Najbrt přišel s nápadem vařit Wheat ALE, Adam Matuška přihodil kyselý slad a pomerančovou kůru, Dominik Stára vyladil hořkost a poměry sladů, Michal Veselý vymyslel název a zbytek teamu se postaral o to, aby se k vám pivo dostalo v té nejlepší kondici!
Složení: Voda,ječné slady,směs amerických chmelů,kvasnice
Spodně kvašený polotmavý speciál, který Matuška vaří pouze vyjímečně. Jde o pivo se střední hořkostí a kořenitými a chmelovými tóny. Doznívání je kořenitě bylinné, lehce peprnné s citrusovým nádechem. Hodně chutná především milovníkům tradičních ležáků.
Dnes moderní studené chmelení používali staří čeští sládci již dávno. Tento postup vytěží z žateckého chmele to pravé. Vzniká tak pivní delikatesa výrazné chmelové vůně s překvapivě příjemnou hořkostí v chuti. Ochutnejte variantu z Kunratic, která vyhrála zlatou medaiili ve své kategorii na souteži Pivo České Republiky 2019.
New Broumy je nový svrchně kvašený ejl od Matušky. Silné chmelové aroma, vyvážená chuť a především vysoká pitelnost. O chmelový zážitek se postaraly chmely Azacca, Idaho a Citra, a také upravený postup chmelovaru. Jemné chuti bylo docíleno kombinací ječného sladu, pšeničného sladu a ovesných vloček. Do varny bylo také přidáno malé procento kyselého sladu a pomerančové kůry.
Jarní novinka od Matušky. Svěží a lehký novozélandský pils vařený infuzním způsobem ze 4 druhů novozélandských chmelů. Pivo má světlou barvu, vyšší říz a výrazné chmelové aroma.
Jantarový pivní speciál od Matuška ve stylu India Pale Ale chmelený čtyřmi druhy chmele. Na Raptora Matuškovi použili kombinaci českých, anglických, amerických surovin a vlastní varný postup. Interně tuto verzi IPY nazývjí intercontinental. Toto pivo se exportuje i do Anglie.