Anděl strážný – směs květů a koření 40 g BIO SONNENTOR 12 Směs květů a koření Anděl strážný je skvělý průvodce do vaší kuchyně. Máta propůjčuje svěžest, mrkev a koriandr zase nasládlou chuť. Obsahuje hořčici.
Česnek, dobromysl, bazalka a rozmarýn probouzejí vzpomínky na letní dovolenou v jižních zemích zalitých sluncem. Tato směs květů a koření je pikantně aromatická a zavede nás na pobřeží Gardasee, do vinic v Toskánsku nebo na pláže Jadranu. Její chuť ladí snad ke všem pokrmům: do zeleninových salátů, těstovin, dochucení rýže, do polévek a výborně dochutí pomazánky. Směs koření nese své jméno z dobrého důvodu, nevnímáme ji pouze chuťovými buňkami, ale všemi smysly.
Více o produktu Červeno-žlutá směs květů a koření Energie je vesele barevná, krásná na pohled a dodává jídlu ostrou kořeněnou chuť. Energie je schopna zažehnout oheň v polévkách a těstovinových omáčkách – kdo miluje chuť papriky a chilli, měl by se nechat zahřát Energií, směsí květů a koření. Bio-směs dodává vydatným a vegetariánským pokrmům příjemnou pikantní chuť. Pomazánky a lečo dostanou díky této směsi novou nuanci, takže její znalost se v každém případě vyplatí. Tak nebude pouze léto opravdu horké – olé!
Nová středomořská kořeněná směs dokáže postavit štěstí zpět na nohy. Velmi kořeněná chuť, která harmonizuje dobře s bramborami, uzeninou a špekem. Červené kousky řepy poskytují nádhernou červenou barvu, která se vedle chutné bazalky a dobromyslu stará o viditelný středomořský nádech. Růžový pepř z této směsi příjemně zahřívá, což jde ruku v ruce se štěstím.
Zázvor kurkuma BIO sypaný se hodí k exotickým polévkám.
Trinidad Scorpion Moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Vanilka – „černé tečky s nárokem na smyslnost“. Tyto černé tečky si zaslouží pozornost. Co by to byl za vanilkový puding, mléčnou rýži nebo tvarohový krém bez vanilky? Pravá vanilka propůjčuje lahůdkám něco smyslného. Smetanově sladké aroma s tóny lékořice se v západní kuchyni používá téměř výhradně na mléčné pokrmy. Ti, kteří mléko příliš nemusí, mohou rozřezaný vanilkový lusk položit také na nakrájené ovoce a to pak s troškou másla upéct v troubě. Použití vanilky na slaná nebo ostrá jídla je v našich zeměpisných šířkách téměř nepředstavitelné. Ale přesto bychom doporučovali to vyzkoušet: silné aroma se výborně hodí do mexických fazolových pokrmů, ke kuřeti a mušlím. Přátelům experimentování doporučujeme použít trošku vanilky také do zeleného curry. Obsah: 4g Tip: Vyškrabanou vanilku dejte do sklenice s cukrem, který jemné vanilkové aroma natáhne a poté sám osladí dezerty. Skladovat v suchu a chladu.
Prášek z nejpálivějších chilli papriček Carolina Reaper
Sonnentor Citronový pepř bio je kořenící přípravek.
Směs koření, díky které si tuto horkou kavárenskou novinku hravě připravíte i doma.
Původem indické koření, které dodnes hraje velice důležitou roli v mnoha známých směsích, jako je curry, či garam masala.
Chilli mash z čerstvých chilli papriček Naga jolokia známých také jako Bhut jolokia.
Trinidad scorpion moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Chilli mash z nejpálivějších chilli papriček Carolina Reaper.
Vanilka – „černé tečky s nárokem na smyslnost“. Tyto černé tečky si zaslouží pozornost.
Vynikající pro dochucení jídel z masa a zeleniny
Mořská jemná sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. V přírodě se vyskytuje přirozeně v mořské vodě a získává se odpařováním na slunci. Vhodná k ochucení pokrmů, lze ji ale využít i pro přípravu přírodního peelingu nebo jako dekoraci.
Velmi známé a oblíbené chilli papričky Habanero - celé sušené.
Omáčka z chilli papriček nejvyšší kvality, čerstvého česneku v kombinaci s rýžovým octem. Dip ke smaženému kuřeti, grilovanému masu, křehké smažené rybě či jarním rolkám. Bez přidaného glutamanu sodného, bez umělých příchutí a konzervačních látek.
Klasika, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Špetka kmínu při vaření brambor, při pečení chleba nebo nakládání domácího zelí. Kmín patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec. Je typický svým hořkosladkým aromatem. Výborně ladí se zeleninovými jídly. Nesmí chybět v kysaném zelí, zelňačce a dalších pokrmech se zelím. Je naprosto nepostradatelným kořením při pečení domácího pečiva. Přidává se také do nakládané zeleniny, houbové polévky či bramboračků. Bývá také často součástí protinadýmacích čajů. I když je jeho chuť většině lidí příjemná, často nesnáší přímé kousnutí do kmínu. Pokud se tomu chcete vyhnout, stačí kmín do pokrmu přidat v pytlíčku z přírodního materiálu (klidně i s dalším větším kořením, jako je bobkový list nebo jalovec) a po vyvaření vyjmout. Vůni a chuť kmínu rozvinete ještě víc, pokud jej před použitím krátce orestujete.
Sójová omáčka vyrobená přírodní fermentací. Díky této technologií získává sójová omáčka skvělou chuť a dlouhodobou trvanlivost a to i bez přidání chemických přísad.
Koncentrovaná síla rostliny v každém zrníčku. Chutný klíčivý mix se skvělou výživnou hodnotou jako bonusem navrch.
Jednoduchá a aromatická směs na grilování masa. Můžete ji použít ale i na zeleninu.
Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto chilli, jehož ostrost se označuje číslem 6. Hodí se do těstovinových omáček nebo pro přípravu marinád. Také dezerty mohou snést trošku ohně, obzvláště doporučujeme čokoládovou chilli omáčku, která se výborně hodí ke zmrzlině i pikantnímu kuřeti. Míra ostrosti je na každém balení vyznačena pomocí stupnice 0-10.
Tato zajímavá směs koření skvěle harmonizuje se sladkým i se slanými pokrmy. Růžový pepř jí dává ten správný šmak, jahody s vanilkou se postarají o sladké aroma a maliny k tomu dodávají zajímavý „kyselkavý“ nádech.
Citron v kombinaci s pepřem tvoří ideální kombinaci k ochucení grilovaných ryb nebo kuřecího masa. Zázvor s pepřem pak dodají jemnou ostrost.
Složení Rozmarýn*, bazalka*, kopřiva*, pampeliška*, česnek medvědí*, šalvěj*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Přidejte tedy do svých pokrmů špetku lehkosti v podobě saturejky, pelyňku, kmínu, galgánu a dalších bylinek. Směs neobsahuje sůl, pouze bylinky.