Vyzrálé a vonné meruňky několika odrůd z Českého středohoří od Loun. Jam s osminkami meruněk, hutný, skvělý, aromatický. Palačinky, tmavší pečivo s máslem či jogurt a tento jam...
BIO rakytníkový džem, pasterizovaný, vyrobený pouze z čistého ovoce.
Zavařenina z červeného rybízu, jemně pasírovaná bez zrníček, výrazné sladkokyselé chuti. Česká klasika na linecké, ale nejen na ně :-).
Bio džem úžasně plné a opravdové chuti sladíme koncentrovanou šťávou z 1,2 kg jablek.
Bio džem s lahodnou chutí jahod a příjemnou konzistencí s kousky ovoce sladíme koncentrovanou šťávou z 1,2 kg jablek. Hmotnost obsahu: 230 g Podíl ovocné složky: 98 % V každé sklenici: 113 g jahod
Bio džem z unikátní směsi zahradního ovoce sladíme koncentrovanou šťávou z 1,2 kg jablek, výsledná chuť je dokonalým zážitkem.
Výtečné jahody z Vraňan - zpracováváme řadu těch nejlepších odrůd, od ranných až po pozdní. Jam s celými jahodami, klasika všech klasik - na chléb s máslem, palačinky, piškotový korpus i do jogurtů.
Vyzrálé a vonné meruňky několika odrůd z Českého středohoří od Loun. Jam s osminkami meruněk, hutný, skvělý, aromatický. Palačinky, tmavší pečivo s máslem či jogurt a tento jam...
Višně s výraznou navinulou a přirozeně skořicovou chutí, jen prostředně kyselé, které jsou domovem přímo tady na Sedlčansku. Zavařenina hrubší struktury a temně vínové barvy, která dodá výraznou chuť vánočnímu slepovanému cukroví nebo vytvoří úžasnou krustu na pomalu pečeném bůčku.
Jemně navinulá pasírovaná zavařenina z výborných českých ostružin. Výborná nejen na lívance, ale i na vánoční cukroví.
Jsme včelí farma Zdravý věk s chovem včelstev ve vodárenském pásmu nad řekou Úhlavou, vlastní produkcí medu a ostatních včelích produktů. Podle vlastní receptury vaříme domácí džemy, kde využíváme mimo jiné i med od vlastních včelstev. Ovoce nakupujeme dle přísných kritérií, od dodavatelů požadujeme certifikaci na bezpečnost a jakoukoli nezávadnost ovoce, které pak používáme do džemů. Před vlastním použitím ovoce osobně kontrolujeme, aby byla vyloučena možnost, že by se do džemu dostalo nahnilé nebo jinak poškozené ovoce. Po vlastním uvaření džemu poté osobně kontrolujeme správné uzavření sklenic, přičemž sklenice s novým džemem necháváme u nás pod stálou kontrolou minimálně týden, než jsou uvolněny do oběhu. Tím kontrolujeme jednak pevnost uzavření a jednak konzistenci (želírování) džemu. Z každého varu je odebrán vzorek a podoben smyslové kontrole (degustace chuti, vůně, kontrola barvy, konzistence džemu apod.). Naše motto je : "nenabízíme nic, co bychom si sami nekoupili a nespotřebovali". A protože pracujeme se "sladkým", které se ne vždy těší dobré pověsti, přičemž my se snažíme jen o zdravé sladké produkty v co nejvíce přirozené formě a s co nejméně komponenty (naše džemy obsahují vždy jen 3 složky : ovoce, sladidlo - med, cukr nebo stévie, a želírující látku - citrusová pektin; nic víc), náš slogan zní : "I sladké může být zdravé!".
Vyrobeno z 98% přírodně identického ovoce (maliny). Neobsahuje žádné konzervanty, aromata, barviva, okyselující látky, koncentráty.
Tradiční hruškové powidlí z vyzrálých hrušek z Ploskovic v Českém středohoří. Pomalu vařené - déle než den, přirozeně sladké, výtečné na lívancích a vdolcích, v buchtách nebo i v jogurtu.
Podzimní barevné meze na Sedlčansku, slunce střídá ranní mlhu... a zapomenout se nedá ani na ruce rozedrané od trnů. Výsledkem je hustě pastovitá sytě červená zavařenina ze zralých, ručně trhaných šípků. Využíváme nejen na omáčky k masu, ale po starém způsobu i na slepování vánočního cukroví.
Upečte si buchty, koláče nebo šátečky s našimi povidly ze zralých sladkých švestek. Na 1 kg povidel používáme přibližně 2 kg vyloupaných švestek. Naše povidla vaříme tradičním pomalým způsobem a nejsou přislazována ani dochucována - to necháme na vás.
Výtečné jahody z Vraňan - zpracováváme řadu těch nejlepších odrůd, od ranných až po pozdní. Jam s celými jahodami, klasika všech klasik - na chléb s máslem, palačinky, piškotový korpus i do jogurtů.
Zavařenina z červeného rybízu, jemně pasírovaná bez zrníček. Česká klasika na linecké, ale nejen na ně :-)
Manželé Sándorovi se zpracováním lesních plodů a hub zabývají již přes deset let. Své výrobky připravují ručně, v domácím prostředí, s láskou a dle rodinných receptur. Do sortimentu patří borůvky, brusinky a houby v nejrůznějších variacích.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med luční ( z lučních květů) s benefitem květu jasmínu.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med lesní ( směs květových medů nebo medů smíšených nebo medů květových a medovicových) s benefitem květu levandule.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med lesní ( směs květových medů nebo medů smíšených nebo medů květových a medovicových) s benefitem květu mateřídoušky.
Med s bylinkami nebo také "dva v jednom". Jde o med luční ( z lučních květů) s benefitem květu lípy.
Bio džem s plnou a opravdovou chutí hrušek sladíme koncentrovanou šťávou z 1,2 kg jablek. Vítěz České biopotraviny roku 2010.
Jam s malými plátky hrušek, které uzrály v Ploskovicích v Českém středohoří. Jemná, nasládlá chuť hrušek - skvěle chutná na bílém pečivu s máslem, na teplých toastech i waflích, ale i v kyselých jogurtech.
Švestková povidla jsou vyrobena z vyzrálých plodů švestek bez přídavku cukru a konzervantů. Tento 100% přírodní produkt báječně chutná a navíc působí blahodárně na látkovou výměnu v těle. Výrobek oceněný v roce 2011 značkou kvality "Perla Zlínska".