Dýňové gomasio je výrobek dle naší vlastní receptury. Jedná se o ochucovadlo, které na rozdíl od běžného gomasia neobsahuje sezamová semínka, ale drcená dýňová semínka. Ta jsou šetrně pražena s mořskou solí. Tento výrobek je součástí projektu ČESKÉ BIO, jež má za cíl podporovat biopotraviny, vyrobené ze surovin vypěstovaných ekologickým způsobem v České republice, zprůhlednit cestu biopotraviny z pole až na talíř a prohloubit důvěru zákazníka v české biopotraviny. Koupí výrobku z projektu pomáháte rozvoji místního ekologického zemědělství a nepodporujete zbytečný dálkový transport surovin. Použitá dýňová semínka byla vypěstována v Česku na farmě společnosti Agro Ali.
Zeleno-hnědá semínka s jemnou oříškovou chutí. Hodí se do polévek, salátů nebo k pražení. Semínka už jsou zbavená slupky a jsou vhodná ke konzumaci i samotné. Jejich výhodou je snadné skladování a dlouhodobá trvanlivost.
Sušené ovoce jednodruhové - meruňky. Vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii podle zásad ekologického zemědělství.
Tyto brusnice klikvy aneb kanadské brusinky nejsou na rozdíl od konvenčních brusinek sířeny a jsou slazeny přírodním třtinovým cukrem. Mají příjemnou sladkou chuť. Kanadské brusinky se používají v kuchyni i léčitelství po staletí. Používáme je do kaší, müsli směsí a jogurtů. Jsou vhodné k přímé konzumaci a jsou skvělou složkou stolních směsí oříšků a sušeného ovoce. Dobře se také hodí do různých pečených moučníků - místo rozinek do štrůdlů, litého perníku, muffinů a podobně. Skvěle se hodí k divočině a drůbeži, kdy je přidáváme buď do omáčky nebo posypeme maso na talíři.
Lískové oříšky jako jediné ořechy pocházejí původně z Evropy a obsahují kvalitní oleje, vitaminy řady B a významné množství vitaminu E (100g obsahuje více než dvojnásobek doporučené denní dávky). Odrůda Levantin se vyznačuje plnou výraznou chutí a vůní a velikostí jader. Pěstování i sklizeň na ekofarmách probíhá šetrným způsobem dle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná v polovině srpna, kdy se zralé ořechy setřesou ze stromů a ručně sesbírají. Oříšky se nechají přirozeně vysušit. Těsně před exportem se vnější skořápka opatrně rozlouskne tak, aby nedošlo k poškození jádra. Tímto způsobem se oříšky uchovají tak čerstvé, jak to jen jde. Díky pečlivému třídění se k zákazníkovi dostanou pouze zdravá kvalitní jádra s minimálním množstvím špatných oříšků. Tyto lískové oříšky doporučujeme pro vaření a pečení, ale i přímé mlsání nebo do oříškových směsí. Šetrným upražením nasucho (na plechu v troubě při 170°C cca 15 min až začnou vonět) zvýrazníme chuť a vůni lískových oříšků, které chceme použít v desertech, bábovkách, cukroví a podobně. Tyto oříšky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Návod k přípravě: Mandle se dají opéci i upražit. Syrové mandle doporučujeme před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Usnadníte si jejich oloupání. Po namočení a bez slupky jsou pak mandle mnohem lépe stravitelné a mnohem chutnější. Chutnají téměř jako čerstvé.
Loupané konopné semínko v bio kvalitě. Je měkké a má příjemnou máslovou chuť. Je vhodné k přímé konzumaci, není třeba ho namáčet nebo pražit. Připravíte z něj chutné semínkové máslo, sýr nebo pesto.
Mrazem sušené ovoce v malém tubusu. Pochutnejte si na malinách, jahodách, ostružinách, černém rybízu a banánu v jejich nejlepší formě bez použití konzervantů a dalších přísad.
Čtyři základní suroviny. Nekonečně mnoho možností. Představujeme vám kokosová hnízda – směs kokosových chipsů, semínek chia a slunečnice zapečených spolu s českým medem. Udržitelná svačinka pro každodenní mlsání sladká tak akorát. Ať už budete v práci, na cestách nebo v pohodlí doma, kokosová hnízda vás zasytí na těle i na duši. Jezte jenom tak nebo zalijte sklenicí mléka pro ještě medovější chuť. Necháme to na vás.
Drobnější fíky natural mají hruškovitý tvar a stejně jako ostatní bio sušené ovoce, nejsou sířeny či jinak chemicky ošetřovány. Tyto fíky jsou výborné na přímou konzumaci, hodí se však i na přípravu dezertů a k oslazení kaší a müsli směsí.
Velký tubus plný křupavého mrazem sušeného ovoce. Pochutnejte si na malinách, jahodách, ostružinách, černém rybízu a banánu v jejich nejlepší formě bez použití konzervantů a dalších přísad. Chutí i voní úžasně!
Snídaně Inků je směs 4 druhů semínek: zlatého lnu, hnědého lnu, sezamu a chia semínek. Používáme ji po lžičkách do nápojů, kaší, jogurtů a podobně k rychlému zasycení a vylepšení nutriční hodnoty pokrmu. POUŽITÍ: Jednu lžičku směsi přidáme do sklenky ranního smoothies, jogurtu, müsli či kaše a necháme 10 minut odstát. Směs můžeme také namočit přes noc ve 4 lžících vody a ráno použít. AKCE - -60% po minimální trvanlivosti
Velké balení sladkých mandlí vypěstovaných ve slunném Španělsku. Evropské mandle se vyznačují silnější slupičkou a výraznější oříškovou chutí než mají mandle ze Spojených států. Valencia vyniká plnou nasládlou chutí a je vynikající jak na mlsání, tak i na pečení či výrobu mandlových nepečených sladkostí. Mandle byly pečlivě tříděny tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Byly sušeny při teplotě nižší než 42 °C pro zachování původní kvality. Mandle můžeme mlsat samotné nebo v oříškových směsích, vynikající a zdravější (oproti běžným výrobkům v prodeji) jsou mandle pražené ve slupce bez oleje. Z mandlí můžeme připravit i domácí marcipán a různé nepečené cukroví, tradičně se mandle používají ve sladkých kynutých těstech. Chuť mandlí v desertech zvýrazníme, pokud mandle předem šetrně opražíme (nasucho na plechu při 170°C cca 15 až 20 minut). Mandle se velmi dobře hodí do ovocných salátů a jogurtů, které se sami dochucujeme. Lze doporučit vynikající chuťovou kombinaci mandle - banán. Mandlové „mléko“ je veganská náhrada kravského mléka: Hrnek mandlí namočíme na několik hodin do vody. Poté propláchneme, dobře rozmixujeme se 3 hrnky vody, přecedíme přes látku a dosladíme.
Složení: sušené rozinky, slunečnicový olej Skladujte v suchu a chraňte před teplem
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výrazně sladkou chutí.
Slunečnicová semínka mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr. Hodí se do salátů, příloh, pečiva či kaší.
Lískové oříšky jsou značně výživné a rychle působí jako zdroj energie především díky vysokému obsahu bílkovin a rostlinných tuků.
Sušené brusinky slazené chutnají skvěle samotné, můžou být součástí snídaně a lze je využít i při pečení. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit.
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí. Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách. Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese.
Lískové oříšky v biokvalitě se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou vám ale chutnat i v salátu nebo třeba v rizotu. Lze z nich připravit dokonce máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne.
Chia semínka vynikají vysokým obsahem velmi dobře vstřebatelného vápníku, draslíku, železa, zinku, hořčíku, bóru, fosforu a vitamínů A, B, C, D, E.
Velké sladké mandle largueta od sdružení drobných farmářů Coato ze slunné Murcie. Díky výrazné chuti jsou skvělé na mlsání i do desertů. Evropské mandle se vyznačují silnější drsnou slupičkou a výraznou mandlovou chutí. Tyto mandle byly tříděny nejen strojově pomocí optického senzoru, ale také ručně na pásu tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Mandle byly sušeny při teplotě nižší než 42° C pro zachování původní kvality.
Zpestřete si snídani, dezert, ovocný salát či smoothie výborným černým rybízem v bio kvalitě. Doplňte vitamín C a zavzpomínejte na babiččiny koláče.
Vysoce kvalitní ostružiny v bio kvalitě, které parádně osvěží jakoukoli snídani, ovocný salát, dezert či smoothie nebo poslouží jako zdravá svačinka. Díky šetrnému zamražení si zachovávají svou čerstvost, jsou tedy ideálním zdrojem cenných živin v průběhu celého roku.
Pistácie jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů. Návod k přípravě: Pistácie se pojídají sušené, pražené, solené, přidávají se do pečiva, zmrzlin, krémů a získává se z nich stolní olej. Doporučujeme pistácie před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Chutnají téměř jako čerstvé.
Vypeckovaná višeň – z višně se rázem stane vášeň! Tyto višně jsou pěstované dle standardů evropské legislativy a jsou sklizeny, umyty, zbaveny stopek, vypeckovány a jednotlivě rychle zmrazeny, to aby si uchovaly svoji čerstvost i u vás doma jako právě utržené ze stromu.
Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké využití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu. Se svou přirozenou schopností zahušťovat jsou žádanou ingrediencí do pečení. Vegani používají gel z chia jako náhražku vejce. Vyzkoušejte semínka v biokvalitě.
Sušené kroužky ananasu v biokvalitě. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví, skvělou snídani nebo výtečný koláč.
Obsahují řadu antioxidantů a minerálních látek - vápník, železo, zinek, draslík, hořčík, fosfor. Charakteristická vlastnost pro tyto semena je výborná schopnost na sebe vázat vodu.