Quinoa je svěží a lehká alternativa rýže či jiné přílohy. Připravíte ji za chvilku a v kuchyni má široké využití (přílohy, saláty, nádivky, nákypy). Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná. Vyzkoušejte ji v biokvalitě.
Připravte si domácí popcorn v biokvalitě. Můžete ho udělat naslano i nasladko. Oblíbená pochoutka k filmu. Snadná a rychlá příprava v hrnci nebo mikrovlnce. Popis Promíchejte s trochou soli a dobrého oleje. Potom vypukejte v mikrovlnce nebo v hrnci s poklicí. Nebojte se ho ochutit - nic to není! Popcorn je tradiční pochoutka z Ameriky. V současnosti je ale oblíbenou pochoutkou po celém světě. Někdy se mu říká také pražená kukuřice nebo kukuřičné pukance. V Mexiku si ho lidé vyráběli už před 9000 lety. Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a zároveň se škrob v nich přemění na pěnu. Po vypukání se ochucuje nasladko i naslano. Využití: sladký barevný popcorn - v mikrovlnce nechte kukuřici vypukat, 1/4 hrnku másla a 3 lžíce sirupu nebo medu pomalu zahřívejte v hrnci, až se máslo rozpustí, přidejte 1/2 hrnku cukru a 85 g želatiny, barvu získáte z barvy sirupu nebo do směsi dejte potravinářské barvivo, směs vařte 5 minut, poté ji smíchejte s popcornem a dejte ho na 10 minut zapéct do trouby slaný popcorn - máslo smíchejte s utřeným česneke, solí a čerstvými bylinkami, dejte ho na dno kastrolu, zasypte kukuřicí a nechte vypukat, po prvním pukanci hrncem zatřeste dekorace - popcorn má zajímavý tvar jakoby bílého květu, zajímavě vypadá například nalepený na věncích Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.
Semínka máku v biokvalitě. Široké využití při pečení. Vhodné také k výrobě semínkového másla nebo rostlinného mléka. Tradiční součást české kuchyně. Popis Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku.
Špaldové kernotto jsme pro Vás vymysleli a zpracováváme ho v našem bio mlýně obrušováním zrn pšenice špaldy. Náš jedinečný produkt si oblíbíte. Není potřeba ho dlouho máčet ani vařit, chutná báječně. Díky tomu, že jsou kroupy téměř celá zrna, mají vysoký obsah vlákniny, čímž podporují trávení a pomáhají při redukci hmotnosti. Kernotto je výbornou a stále modernější přílohou, vykouzlíte z něho neodolatelná zdravější rizota (špaldota), nákypy, nádivky, je vhodné k zapékání nebo do sálátů a pomazánek.
Rýže s dlouhými, špičatými zrníčky v biokvalitě. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. V české kuchyni je to velmi oblíbený typ rýže. Při správné přípravě se neslepuje.
Pohankový bulgur má lehce oříškovou chuť a nevyžaduje dlouhou dobu vaření. Výborně se hodí na přípravu rizota nebo do osvěžujících salátů s bylinkami.
Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himalájí. Basmati je také přirozeně bezlepková.
Kulatozrnná rýže je typická vysokou lepivostí a tudíž krémovou konzistencí. Ideální na přípravu italského “rissota”. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě. Rýže je také přirozeně bezlepková.
Tato špičková mléčná rýže snadno vstřebává tekutinu a po uvaření je měkká a krémová. Je vynikající pro přípravu mléčné rýže, rýžových nákypů a dalších sladkých pokrmů. Země původu: Itálie Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1504 kJ/354 kcal Tuky 0,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g Sacharidy 80 g z toho cukry 0,2 g Vláknina 1,0 g Bílkoviny 6,7 g Sůl 0,01 g
Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Připravíte s ní úžasné placičky, snídaňovou kaši a nebo ji můžete podávat jako přílohu. Quinoa pochází z Jižní Ameriky, kde patřila a pořád patří k hlavním zemědělským plodinám. Quinou dokonce Inkové považovali za posvátnou a s trochou nadsázky se dá říct, že podobně okouzleni jsme i my dnes. Ne nadarmo ji NASA zkoumá jako potravinu vhodnou pro astronauty při dlouhých vesmírných letech. Tipy na použití: Hodí se jako příloha k dušeným jídlům, omáčkám a grilované zelenině. Pro výraznější chuť uvařte quinou ve vývaru nebo přidejte při vaření bujon. Ochucenou quinoou můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety. Quinoa se dá použít i na sladko – na přípravu kaší, nákypů. Hodí se na přípravu karbanátků, placiček. Můžete ji přidávat do salátů, polévek, lívanců, smoothie.
Černá rýže dlouhozrnná rýže natural v bio kvalitě. Má široké využití v kuchyni jako exotická příloha, do salátu nebo rizota. Po uvaření získá krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. Doporučujeme ji míchat s bílou rýží.
Směs na přípravu falafelu v biokvalitě. Falafel je populární jídlo v arabském středomoří, které se připravuje hlavně z cizrny. Snadná a rychlá příprava. Chutná náhrada masa v pokrmech pro vegetariány a vegany. Směs je výborně ochucená, není třeba nic přidávat.
Rýže s dlouhými, špičatými zrníčky v biokvalitě. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. V české kuchyni je to velmi oblíbený typ rýže. Při správné přípravě se neslepuje.
Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. V kuchyni doceníte především její nelepivost a krátkou dobu přípravy. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himálají. Basmati je také přirozeně bezlepková.
Červená rýže je přirozeně bezlepková. Je příjemně křupavá a má oříškovou chuť i vůni. Po uvaření vydrží déle chutná, než běžná bílá rýže, ale v kuchyni má stejně široké využití. Vychutnejte si ji celozrnnou a navíc v biokvalitě.
Z kukuřičné krupice lze připravit jak tradiční knedlíčky a nejrůznější zavářky do polévek, tak i netradiční exotická jídla. Je hlavní surovinou pro přípravu polenty.
Celozrnná špaldová krupice na tu nejlahodnější krupicovou kaši. Celozrnná špaldová krupice - to je pro nás nezbytnost. Zamilují si ji nejen vaše děti ale i vy. Protože s ní bude vaše ranní krupicová kaše vydatnější, výživnější, voňavější. My totiž víme, jak špaldu nejlépe vyloupat, vyčistit a namlít. Nespokojte se s průmerem, dopřejte si to nej a vařte s námi. Naše špaldová krupice na mnoho způsobů - zavářka do polévky, zahuštění omáček či těsto na knedlíky, noky či placky a mnoho dalšího.
*Tato pohanka byla vypěstována na Moravě a vyloupána šetrným mechanickým způsobem bez použití tepla. Výrobek je zapojen do projektu ČESKÉ BIO. Jeho koupí podporujete místní farmáře a ekologické zemědělství.
Rýže pestrobarevná je výtečnou směsí dlouhozrnné rýže natural, červené rýže a divoké neboli "indiánské rýže". Dopřejte si originalitu a dodejte vašemu pokrmu barevnost a netradičnost. Pestrobarevná rýže nádherně vynikne v salátech, rizotu, pilafu a pokrmech typu "rychlá pánev". Nebojte se experimentovat!
Rýži Arborio si oblíbí všichni milovníci italských pokrmů. Rýže Arborio je po uvaření křupavá uvnitř a lehce lepivá na povrchu, což je typické pro italská risotta. Výtečně vám bude chutnat houbové, ale i dýňové, cuketové či brokolicové rissotto. Nezapomeňte na pravý parmazán a bílé víno.
Jasmínová rýže v biokvalitě s jemnou přirozenou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám. Rýže má lehce nasládlou chuť, využijete ji proto i v dezertech.