Pšeničná hladká chlebová mouka přímo z mlýna připravená ze surovin od českých pěstitelů
Bezlepková směs, která se velmi povedla. Bezlepkový chleba chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo netrpí celiakií. Je namíchaný z velmi kvalitních mouk - čirokové, pohankové, rýžové,... a semínek. Vydrží vláčný až tři dny. Chléb ze směsi lze upéct v domácí pekárně i v běžné troubě. Rychlá a jednoduchá příprava: Do směsi přidáte jen vodu a droždí, necháte nakynout a pečete. Naše tipy na přípravu: Chléb lze upéct v troubě (návod je na obale) i v domácí pekárně (na rychlý program - 2 hodiny). Ze směsi upečete dva chleby v malé formě na biskupský chlebíček, nebo jeden ve formě velké. Z těsta lze připravit také bagetky (v bagetkové formě).
Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S naší bezlepkovou směsí připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku. Směs jsme pro vás namíchali z čerstvě umletých bio mouk z našeho bezlepkového mlýna – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.
Jakostní kakaový prášek se sníženým obsahem tuku v přírodní podobě bez alkalizace, bez cukru a s nízkým obsahem kadmia, vhodný i k přímé konzumaci. Detailní popis produktu Vynikající přírodní bio kakao, které neprošlo tzv. alkalizací, známou také jako holandský proces. Kakao si zachovalo své přirozené vlastnosti - barvu, pH i obsah flavonoidů a dalších látek, pro které si kakaa tolik ceníme. Kakao splňující naše natolik náročné požadavky, že se sbírá od pěstitelů hned z několika zemí. Kakaové máslo bylo odděleno pouze lisováním kakaových bobů bez použití chemikálií. Hodí se jak k přípravě kakaových nápojů, tak k výrobě pečiva i cukroví, které nebarví tak výrazně. Neobsahuje žádný přidaný cukr. Jako kypřidlo doporučujeme jedlou sodu (soda bikarbona). Exkluzivní výběrové kakao posbírané jen z perfektních kakaovníků rozvojového světa Kakaovníky často rostou na sopečné půdě, ze které do kakaových bobů přechází kadmium. Kakao s vyšším obsahem tohoto těžkého kovu tak musí projít ještě dalším zpracováním. Tento bio kakaový prášek však přirozeně obsahuje jen minimální množství kadmia, protože boby pro jeho výrobu byly vytipovány již při pěstování, a tak se do něj můžete bez obav pustit bez dalších úprav. Výběrové kakao v bio kvalitě, obchodované dle pravidel fair trade a s minimálním obsahem kadmia. Tři podmínky, které jsme od našeho kakaa vyžadovali, abychom ho byli ochotni nabídnout jako skutečně to nejlepší. Ostatně, takového kakaa je tak málo, že není možné zajistit ho pouze z jedné země producentů, ale sbírá se od drobných pěstitelů z více zemí, kde se najdou kakaovníky nezatížené těžkými kovy. Výroba bio kakaového prášku Kakaové boby, ze kterých je toto kakao vyrobeno, vypěstovali drobní farmáři v Jižní Americe a Africe dle pravidel ekologického zemědělství a Fair Trade. Ze sklizených kakaových lusků se získávají kakaové boby, které se asi osm dní fermentovány ve velkých nádržích. Následuje cca pět dní sušení na slunci. Pak se sklizeň dále čistí a přebírá a po upražení drtí na kakaovou drť, ze které se odstraňují uvolněné slupky a tvrdý klíček. Drť se pak mele na kakaových mlýnek a ze vzniklé kakaové hmoty se následně lisuje kakaové máslo. Zbylá sušina je kakaovým práškem, ať už s vyšším či nižším obsahem tuku.
RAW kokosová mouka je chutná a zdravá alternativa pro obilné mouky obsahující lepek. Je přirozeně bezlepková a oproti jiným moukám obsahuje velké množství bílkovin. Díky vysokému podílu vlákniny má nízký glykemický index.
Datlová pasta Bombus slouží jako skvělé přírodní sladidlo bez přidaného cukru a konzervačních látek, které by již nemělo chybět v žádné kuchyni. Ovocný cukr dodává tělu rychlou energii a zároveň je to velmi lehce a rychle stravitelná část potravy s vysokým obsahem vláknin, vitamínů a minerálů. Díky své sladké chuti a pojivé schopnosti se hodí k přípravě nepečených sladkostí či marmelád.
Bio kakaový prášek zbavený kyselosti s plným obsahem kakaového másla. Skutečně krásné a vysoce kvalitní kakao téměř bez kadmia zejména z Dominikánské republiky.
Máte rádi pohankovou mouku a nepotřebujete garanci bezlepkového produktu? Tato mouka je tedy určena právě Vám. Pohanka použitá na tuto moouku je loupaná mechabnicky, čímž si zachovává cenné živiny. Má výborné pojící vlastnosti, díky kterým se hodí jako příměs do chlebových těst, na palačinky, do moučníků či cukroví. Hodí se i k zahušťování polévek a omáček.
Voní, hřeje, chutná. Tak, jak to umí jen pravá horká čokoláda. Žádná aromata, žádné dochucování. Vzali jsme pořádnou čokoládu – tu naši. Nebudeme vám lhát, nějak se to celé semlelo. S kokosovým cukrem. Aby to vonělo, hřálo a chutnalo. Jak na to? Stačí smíchat cca 150 ml teplého mléka s 30 g čokolády. Tak to chutná nám. Pohrajte si ale s poměry tak, aby to byla ta vaše horká čokoláda. Nečekejte ale puding. Protože nezahušťujeme, konzistence je spíše příjemně mléčná. Kakaová. Pokud to máte rádi hutnější, stačí ubrat mléko a přidat zrníčka čokolády. JANEK, to je: -poctivá česká výroba -čistá přírodní chuť -bez palmového oleje -bez lepku -bez barviv -ta nejčistší čokoláda -závislost na pořádné čokoládě
Čokoládové penízky s logem Chocotopia Čokoládové dropsy, neboli penízky jsou dobře známé především cukrářům a pekařům. Penízky se totiž díky svému tvaru dobře rozpouštějí. My jsme si ale s penízky dali větší práci, díky které skvěle vypadají a hezky se lesknou. Navíc je na nich vidět naše logo. A protože mají i ideální velikost tak akorát jednoho sousta, dobře poslouží i pro běžné každodenní mlsání.
Čokoládové dropsy, neboli penízky jsou dobře známé především cukrářům a pekařům. Penízky se totiž díky svému tvaru dobře rozpouštějí. My jsme si ale s penízky dali větší práci, díky které skvěle vypadají a hezky se lesknou. Navíc je na nich vidět naše logo. A protože mají i ideální velikost tak akorát jednoho sousta, dobře poslouží i pro běžné každodenní mlsání.