
Stogramová tabulka zdobená mrazem sušenými malinami
Stogramová tabulka zdobená pistáciemi
Jsme včelí farma Zdravý věk s chovem včelstev ve vodárenském pásmu nad řekou Úhlavou, vlastní produkcí medu a ostatních včelích produktů. Podle vlastní receptury vaříme domácí džemy, kde využíváme mimo jiné i med od vlastních včelstev. Ovoce nakupujeme dle přísných kritérií, od dodavatelů požadujeme certifikaci na bezpečnost a jakoukoli nezávadnost ovoce, které pak používáme do džemů. Před vlastním použitím ovoce osobně kontrolujeme, aby byla vyloučena možnost, že by se do džemu dostalo nahnilé nebo jinak poškozené ovoce. Po vlastním uvaření džemu poté osobně kontrolujeme správné uzavření sklenic, přičemž sklenice s novým džemem necháváme u nás pod stálou kontrolou minimálně týden, než jsou uvolněny do oběhu. Tím kontrolujeme jednak pevnost uzavření a jednak konzistenci (želírování) džemu. Z každého varu je odebrán vzorek a podoben smyslové kontrole (degustace chuti, vůně, kontrola barvy, konzistence džemu apod.). Naše motto je : "nenabízíme nic, co bychom si sami nekoupili a nespotřebovali". A protože pracujeme se "sladkým", které se ne vždy těší dobré pověsti, přičemž my se snažíme jen o zdravé sladké produkty v co nejvíce přirozené formě a s co nejméně komponenty (naše džemy obsahují vždy jen 3 složky : ovoce, sladidlo - med, cukr nebo stévie, a želírující látku - citrusová pektin; nic víc), náš slogan zní : "I sladké může být zdravé!".
Jsme včelí farma Zdravý věk s chovem včelstev ve vodárenském pásmu nad řekou Úhlavou, vlastní produkcí medu a ostatních včelích produktů. Podle vlastní receptury vaříme domácí džemy, kde využíváme mimo jiné i med od vlastních včelstev. Ovoce nakupujeme dle přísných kritérií, od dodavatelů požadujeme certifikaci na bezpečnost a jakoukoli nezávadnost ovoce, které pak používáme do džemů. Před vlastním použitím ovoce osobně kontrolujeme, aby byla vyloučena možnost, že by se do džemu dostalo nahnilé nebo jinak poškozené ovoce. Po vlastním uvaření džemu poté osobně kontrolujeme správné uzavření sklenic, přičemž sklenice s novým džemem necháváme u nás pod stálou kontrolou minimálně týden, než jsou uvolněny do oběhu. Tím kontrolujeme jednak pevnost uzavření a jednak konzistenci (želírování) džemu. Z každého varu je odebrán vzorek a podoben smyslové kontrole (degustace chuti, vůně, kontrola barvy, konzistence džemu apod.). Naše motto je : "nenabízíme nic, co bychom si sami nekoupili a nespotřebovali". A protože pracujeme se "sladkým", které se ne vždy těší dobré pověsti, přičemž my se snažíme jen o zdravé sladké produkty v co nejvíce přirozené formě a s co nejméně komponenty (naše džemy obsahují vždy jen 3 složky : ovoce, sladidlo - med, cukr nebo stévie, a želírující látku - citrusová pektin; nic víc), náš slogan zní : "I sladké může být zdravé!".
Méně sacharidů, více proteinu, žádný lepek. Těstoviny jsou vyrobeny z cvrččí mouky a červené čočky. Uvařené jsou raz dva.
Tekutý mash ze zelených chilli papriček Jalapeño.
Kořeněný čaj v biokvalitě. Kurkumový sen má teplou jantarovou barvu a harmonickou chuť vanilky a skořice. Praktické sáčky zajistí rychlou a snadnou přípravu. Popis Čaj je přírodní nápoj, který patří mezi ty nejoblíbenější na světě. V tomto čaji najdete kurkumu, což je indické koření namleté ze sušeného oddenku kurkumovníku dlouhého. Kurkuma má výraznou žlutou barvu a používá se především při přípravě kořenící směsi s názvem kari. Je typická svou silnou chutí podobnou hořčici. Čaj dále obsahuje rooibos. Jedná se o čajové lístky z keře z Jižní Afriky nazývaného čajovec kapský. Roiboos je lehce sladký a má krásnou červenou barvu. Spolu s kurkumou tak vytváří jantarovou barvu výsledného nápoje připraveného z této směsi. Skořice, lékořice, pepř a zázvor podporují pikantnost kurkumy, vše je ale vyváženo sladkým rooibosem a voňavou vanilkou. Společnost SONNENTOR je se svými biopotravinami na českém trhu již 30 let. Zaměřují se především na čaje a koření. Jejich hlavní ideou je hluboká, dlouhodobá a oboustranně výhodná spolupráce s biopěstiteli. Jde jim především o trvale udržitelný rozvoj a ekologické zemědělství. Výrobky této značky obsahují byliny bez reziduí agrochemikálií nebo geneticky modifikovaných organizmů.
Jakostní kakaový prášek se sníženým obsahem tuku v přírodní podobě bez alkalizace, bez cukru a s nízkým obsahem kadmia, vhodný i k přímé konzumaci. Detailní popis produktu Vynikající přírodní bio kakao, které neprošlo tzv. alkalizací, známou také jako holandský proces. Kakao si zachovalo své přirozené vlastnosti - barvu, pH i obsah flavonoidů a dalších látek, pro které si kakaa tolik ceníme. Kakao splňující naše natolik náročné požadavky, že se sbírá od pěstitelů hned z několika zemí. Kakaové máslo bylo odděleno pouze lisováním kakaových bobů bez použití chemikálií. Hodí se jak k přípravě kakaových nápojů, tak k výrobě pečiva i cukroví, které nebarví tak výrazně. Neobsahuje žádný přidaný cukr. Jako kypřidlo doporučujeme jedlou sodu (soda bikarbona). Exkluzivní výběrové kakao posbírané jen z perfektních kakaovníků rozvojového světa Kakaovníky často rostou na sopečné půdě, ze které do kakaových bobů přechází kadmium. Kakao s vyšším obsahem tohoto těžkého kovu tak musí projít ještě dalším zpracováním. Tento bio kakaový prášek však přirozeně obsahuje jen minimální množství kadmia, protože boby pro jeho výrobu byly vytipovány již při pěstování, a tak se do něj můžete bez obav pustit bez dalších úprav. Výběrové kakao v bio kvalitě, obchodované dle pravidel fair trade a s minimálním obsahem kadmia. Tři podmínky, které jsme od našeho kakaa vyžadovali, abychom ho byli ochotni nabídnout jako skutečně to nejlepší. Ostatně, takového kakaa je tak málo, že není možné zajistit ho pouze z jedné země producentů, ale sbírá se od drobných pěstitelů z více zemí, kde se najdou kakaovníky nezatížené těžkými kovy. Výroba bio kakaového prášku Kakaové boby, ze kterých je toto kakao vyrobeno, vypěstovali drobní farmáři v Jižní Americe a Africe dle pravidel ekologického zemědělství a Fair Trade. Ze sklizených kakaových lusků se získávají kakaové boby, které se asi osm dní fermentovány ve velkých nádržích. Následuje cca pět dní sušení na slunci. Pak se sklizeň dále čistí a přebírá a po upražení drtí na kakaovou drť, ze které se odstraňují uvolněné slupky a tvrdý klíček. Drť se pak mele na kakaových mlýnek a ze vzniklé kakaové hmoty se následně lisuje kakaové máslo. Zbylá sušina je kakaovým práškem, ať už s vyšším či nižším obsahem tuku.
Bio mléčná čokoláda s espresem & karamelovými křupinkami.
Prášek z chilli papriček Naga Bhut Jolokia známých také jako Bhut jolokia.
Vysoce kvalitní ostružiny v bio kvalitě, které parádně osvěží jakoukoli snídani, ovocný salát, dezert či smoothie nebo poslouží jako zdravá svačinka. Díky šetrnému zamražení si zachovávají svou čerstvost, jsou tedy ideálním zdrojem cenných živin v průběhu celého roku.
Pistácie jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů. Návod k přípravě: Pistácie se pojídají sušené, pražené, solené, přidávají se do pečiva, zmrzlin, krémů a získává se z nich stolní olej. Doporučujeme pistácie před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Chutnají téměř jako čerstvé.
Červená rýže je přirozeně bezlepková. Je příjemně křupavá a má oříškovou chuť i vůni. Po uvaření vydrží déle chutná, než běžná bílá rýže, ale v kuchyni má stejně široké využití. Vychutnejte si ji celozrnnou a navíc v biokvalitě.
Čokoláda slazena pouze přírodní vlákninou. Mlsejte bez výčitek!
Podzimní barevné meze na Sedlčansku, slunce střídá ranní mlhu... a zapomenout se nedá ani na ruce rozedrané od trnů. Zatepla ve vodě macerované, poté vylisované šípky a cukr. Výsledkem je sirup červenooranžové barvy, výborný na doslazování černého i bylinkového čaje.
Vyzkoušejte tuto vynikající kokosovou šlehačku, je bez laktózy, lepku a sóji. Má široké využití v přípravě dezertů a sladkostí.
Bylinná směs s kontryhelem, rozmarýnem a brusinkami vás přesvědčí svou bylinně-ovocnou a nasládlou chutí. Ladí s pokrmy středomořské kuchyně, jako jsou například pokrmy z těstovin, rajčat a Piccata Milanese. Dopřejte si štěstí být ženou. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250ml) přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. U citlivých osob možnost fotosenzibilizace.
Výjimečná směs pro výjimečné lidi. Čaj s tulsi neboli bazalkou posvátnou, arónií a nasládlým listem ostružiníku perfektně ladí se svačinkami, koláči a ovocnými dezerty. Skvělý nápoj pro příjemné chvíle s přáteli. Štěstí je... mít někoho, s kým se zasmějete a nemusíte před ním skrývat pláč. Dobrý přítel je k nezaplacení!
Na ocet zapomeňte! Umeocet není octem v pravém smyslu – získává se z japonských švestiček umeboshi a snoubí v sobě pikantnost, slanost a sladkost.
Vypeckovaná višeň – z višně se rázem stane vášeň! Tyto višně jsou pěstované dle standardů evropské legislativy a jsou sklizeny, umyty, zbaveny stopek, vypeckovány a jednotlivě rychle zmrazeny, to aby si uchovaly svoji čerstvost i u vás doma jako právě utržené ze stromu.
Řekněte „Děkuji“ trochu jinak a využijte k tomu každou příležitost, která se vám nabízí. S tímto bylinným čajem získá každé poděkování ten správný ráz. Na tohle slovíčko nikdy není pozdě a nezapomeňte, že někdy jsou v životě situace, za které můžeme děkovat pořád. Návod k přípravě: čajový sáček na šálek (cca 250 ml) přelejte vroucí vodou a nechte 3–5 min. luhovat.
Aktivní start do nového dne je velmi důležitý. Lístky máty peprné spolu s dalšími bylinkami z čisté přírody dodají tělu to správné uvolnění pro dobrý začátek každého dne, abyste do zaměstnání nepřišli ještě v polospánku. Čaj Dobré ráno je ideální ke snídani. Čím déle necháte bylinný čaj luhovat, tím silnější a tmavší bude.
To je neuvěřitelná jarní lehkost a svěžest. Již po prvním doušku se vám rozbuší srdíčko štěstím. Tento bylinný čaj, který svádí citrónovými tóny máty a verbeny, si nenecháte jen pro sebe, ale ihned se s ním podělíte i se svými přáteli. Příjemná sladkost a vůně květin dělá tuto čajovou směs velmi harmonickou. Také díky kopřivě, malinovým listům, měsíčku, chrpě nebo slunečnici ucítíte jaro ve svých šálcích.
Ideální pro chvíle, kdy venku mrzne, až praští. Vůně skořice a pečených jablek naladí okamžitě pohodovou atmosféru. Popis Ovocný čaj obsahuje kousky sušených jablek, šípků a citronové a pomerančové kůry. Je okořeněn lékořicí, hřebíčkem, skořicí, vanilkou a badyánem. Díky jeho nasládlé chuti a příjemné vůni bude oblíbený nejen malými dětmi. Všechny použité suroviny i koření jsou v bio kvalitě. Čaj neobsahuje žádná umělá aromata, barviva ani další chemické zbytečnosti.
Pociťte svěžest rozkvetlé louky ve vybrané směsi devíti voňavých bylin. Bylinná chuť s jemnými květinovými tóny vám vlije novou sílu do žil! Zachutná vám především s lehkými tvarohovými dezerty a zeleninovými saláty.
Barva slunce a jemná bylinková chuť je typická pro tyto žluto-oranžové květy, které pro vás sbíráme ručně. Když je zalijete horkou vodou, vznikne lahodný, aromatický a lehce hořký čaj. Můžete je smíchat s dalšími bylinkami jako je máta okrouhlolistá nebo meduňka, protože se hodí snad do všech bylinných směsí. Hodí se ke steakům a jehněčímu, ale také k tradičním japonským jídlům, jako je sushi či maki. Pohled do okénka našeho papírového sáčku s bylinkami je doslova potravou pro oči.
Více informací Postní bylinný čaj – „setkání se sebou samým“ Jednoduše si nedopřát nic – tedy alespoň nic poživatelného. Půst osvobozuje! Chutný aromatický postní čaj je ideálním průvodcem během malé pauzy. Směs bylinného čaje obsahuje mimo jiné meduňku, mátu a listy lísky. K dostání také v nálevových sáčcích s přebalem. Návod k přípravě: čajovou lžičku na šálek (cca 200 ml), přelejte vroucí vodou a nechte 5-10 min. luhovat. Skladovat v suchu a chladu. Doplněk stravy. Není náhradou pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Doporučené dávkování 1-2 šálky za den. Nepřekračujte uvedené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí.