
Ovčí bryndzu vyrábíme ze 100% plnotučného ovčího mléka (7 % tuku), které je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací. Naše ovčí bryndza zraje 3 týdny.
Originální řecký sýr z ovčího kozího mleka. Použití: Velmi Kvalitní sýr Dělať salátů vhodný i k tepelné úpravě Feta je typický slaný řecký sýr tvarohového typu s tradicí výroby více než 6000 let. Feta se vyrábí z ovčího a kozího mléka v určitém specifickém poměru. Charakteristickou chutí sýru Feta je jemně kyselá a slaná chuť. Tento sýr je vhodný do studené i teplé kuchyně, do salátů, ale třeba i na grilování.
Čerstvé sýrové nitě vyráběné tradičním způsobem za použití syřidla. Sýr je vyráběn z absolutně čerstvého, nijak neupravovaného, plnotučného kravského mléka, které pochází přímo z dojírny. Všechny cenné látky z mléka vstupují do výrobního procesu v plné přírodní kvalitě i kvantitě. Díky tomu má sýr nejen neobvykle vysokou dietetickou ale i výživovou hodnotu.
Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie. V Itálii má velkou tradici a je velmi oblíbený. Mozzarella má tvar oválu a uskladňuje se v miskách nebo pevně uzavřených obalech obsahujících syrovátku. Má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je poměrně pružná a poddajná. Jak sýr zraje, stává se měkčím a zintenzivňuje se chuť. Ve větším množství, zejména pro gastronomické účely, se tvaruje do kvádrů.
Měkký čerstvý sýr z kravského mléka. 1 balení je cca 150g
Čedar Atleet je polotvrdý plnotučný zralý sýr. Má žlutou charakteristickou barvu, hladkou, nedrolivou strukturu a jemnou chuť se slaným nádechem. Báječně se hodí k vínu a do studené i teplé kuchyně.
Vyberte si množství a my Vám zabalíme českou verzi Balkánského sýru. Cena je uvedena za 10g.
Italský pařený sýr bez chráněného zeměpisného označení, který zraje maximálně 90 dnů ve voskovém obalu. Cena je uvedena za 1 kg. Váha se u jednotlivých ks liší, fakturováno bude dle skutečné váhy.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou kravskou goudu. Cena je uvedena za 10g.
Fermentovaný sýr Džiugas zrající 6 měsíců je nejmladším sýrem z rodiny tvrdých sýrů Džiugas. Tento sýr je delikátní, lehce slaný. Má perfektní využití v teplé i studené kuchyni.
Koliba patří mezi pařené sýry přírodní uzené. Sýr je vyroben z kravského mléka, udí se klasicky kouřem z bukové drtě. Celkový obsah sušiny je 52% a tuku v sušině je 43%. Sýr se vyznačuje mléčně nakyslou, mírně slanou chutí, s výraznou vůní po uzení. Na povrchu sýra jsou zřetelné prolisy od košíčků, v nichž při výrobě horká pařenina vychládá. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako příloha, jako doplněk lahůdkářských pokrmů a k dalšímu kulinářskému zpracování. Vhodný je i k přípravě teplých pokrmů. Cena je uvedena za 10g.
Jedná se o uzený sýr vyráběný z kravského mléka. Má tradiční kulatý tvar malého bochníčku s vytvarovaným vzorem košíčku, ve kterém horká hmota tuhne. Koliba je uzena klasicky v kouři z bukového dřeva. Je určena pro přímou konzumaci v podobě příloh, ozdobených mís nebo i do teplé kuchyně.
Přírodní čerstvý sýr Cena je uvedena za balení cca 0,3kg
Tato obdoba vynikajícího italského sýra Bel Paese se zlatooranžově zbarveným povrchem je naší specialitou. My ale, na rozdíl od Italů, kteří jeho barvu docilují barvivem, náš produkt zbarvujeme roztokem ß-karotenu (provitamin A). Sýr je zrající, v konzistenci měkčí, jemný, hladký a vláčný, s intenzivní plnou chutí i vůní, se znatelnou oříškovou stopou. Uplatní se především ve studené kuchyni, v obložených mísách nebo jako klasická pochoutka, s krajícem čerstvého domácího chleba s máslem. Ale velmi dobře se hodí i k zapékání. Jeho chuť skvěle doplní bílé víno. Vhodný pro bezlepkovou dietu.
Vyberte si množství a my Vám připravíme Vámi vybrané množství mladé kravské goudy s italskými bylinkami.
Extra tvrdý zrající sýr, vakuově balený, zrání min. 18 měsíců
Mladý lahodný sýr z kravského mléka ze severní Itálie z alpského podhůří, který zraje minimálně 20 dnů.
TATO 3 MĚSÍCE NA DŘEVENÝCH PRKNECH ZRAJÍCÍ GOUDA SE VYZNAČUJE VELMI PLNOU, ZRALOU A VÝRAZNOU CHUTÍ A JE VYROBENA Z KRAVSKÉHO PASTERILIZOVANÉHO MLÉKA S 48% OBSAHEMTUKU. IDEÁLNÍ JE KONZUMACE TOHTO DRUHU SÝRU S CHLEBEM A DOPORUČUJEME HO NAKRÁJET NA MALÉKOSTIČKY JAKO POCHOUTKU K VÍNU, NEBO JAKO SÝROVÝ DEZERT.
Tento extra tvrdý zralý sýr má silnou, mírně nahořklou a ostrou chuť, slabě připomínající ovoce. Rozplývá se v ústech, a rozechvívá chuťové pohárky. Má jemně načervenalou barvu, krásně lámavou texturu a je pokryt bílými krystalky vápníkových solí. Bude perfektní jako předkrm nebo dezert. Podávejte s čerstvými hruškami, plátky melounu, fíky a ořechy spolu s dobrým vínem.
9 měsíců zralý, silná a delikátní chuť s krystalkami soli. Země původu: Holandsko Cena je uvedena za 10g.
Kozí přestárlý sýr je výrazné, pikantní chuti se silnější kozinkou. Má krystalky soli a nádech do ořechů a karamely. Jak těsto zráním tvrdne a vysychá, mění se v okrově žlutou, začínají se v něm začínají objevovat krystalky aminokyselin.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou kravskou goudu s chilli.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou goudu z kravského mléka s černým lanýžem
GOUDA OVČÍ - archivní ovčí sýr Polotvrdý ovčí sýr zrající minimálně 9 měsíců.