
Vyberte si množství po 5 dkg a my vám připravíme Brie z Francie.
Typický holandský sýr z kravského mléka, zrající nejméně 4 týdny. Vyznačuje se neodolatelnou máslovou chutí s oříškovým nádechem. Výborná jen tak na chuť nebo do toustů, sýrových polévek atd.
Zlatá Praha je originálním sýrem polenské mlékárny, který vychází ze severských typů sýrů, např. HAVARTI. Je to přírodní polotvrdý sýr, vyráběný z pasterovaného kravského mléka. Sýr má na řezu spoustu malých trhlinek a nepravidelných štěrbin, na povrchu sýra je jemná u staršího vyzrálejšího sýra pak znatelná kůraSýr zraje minimálně 3 měsíce a jeho chuť je pikantní, nakyslá, jemná máslová díky vyššímu obsahu tuku. Celkový obsah sušiny je 57% a tuku v sušině je 48%. Sýr je určen k přímé spotřebě, jako doplněk lahůdkářských pokrmů ve studené kuchyni, vhodný i k přípravě teplých pokrmů.
Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou kozí goudu.
Klasika mezi ochucenými sýry, holandská gouda s kousky vlašských ořechů. Chuť mladého sýra se ideálně doplňuje s ořechy. Jeden z našich nejoblíbenějších sýrů.
Vyberte si množství a my Vám připravíme kozí goudu s rajčaty a olivy.
Přírodní plnotučný kozí sýr s plísní na povrchu.
Polotvrdý sýr z kozího mléka s kopřivou.
Jemný mladý holandský sýr s vůni Itálie.
Mladý sýr se semínky řeckého sena. Semínka propůjčují sýru lehkou oříškovou chuť, kterou si prostě zamilujete. Vyberte si množství a my Vám připravíme mladou goudu z kozího mléka s koriandrem a piskavici.
Gran Moravia – dlouhozrající extra tvrdý sýr vyráběný podle italských tradic z výhradně českého mléka. Sýr Gran Moravia představuje mimořádnou evoluci těchto dlouho zrajících sýrů, kterou rodina Brazzale zrealizovala na Moravě.
Vyberte si množství a my Vám připravíme vybrané množství ovčího čerstvého sýru. Cena je uvedena za 100g.
Naší chloubou je tento polotvrdý sýr s oky (ementálského typu), zrající ve vosku. Má typickou nasládlou oříškovou chuť, a je držitel ocenění Kraje Přemysla Oráče 2016.
Starý kozí sýr je výraznější. A jak už to u starších sýrů bývá, i v něm se již začínají objevovat oblíbené krystalky.
Italský ovčí tvrdý zrající sýr idealni na strouhání
Vyberte si množství a my Vám připravíme Švýcarský zrající sýr Gruyere
Tuk v sušině min. 30 %, sušina min. 50 %.
Základní sýr z kozího mléka, v každém ročním období chutná jinak podle pastvy koz, historicky první výrobek Farmy Držovice, držitel ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje 2010, vhodný do pomazánek a salátů, skvěle si rozumí s česnekem, špenátem… určen k rychlé spotřebě.
Maskar z Polné je zařazen mezi čerstvé smetanové sýry. Je vyroben ze smetany z kravského mléka. Je kompaktní a snadno míchatelný. Obsah sušiny 48%, tuk v sušině 35 %. Sýr se vyznačuje smetanově hedvábnou, plnou a příjemně mírně nasládlou chutí. Sýr je určen pro přípravu dezertů (tiramisu) a krémů, jako příloha k salátům, v teplé kuchyni. Lze použít i jako chuťovka k sladkým vínům.
Italský tvrdý sýr s tisíciletou tradicí. Vyrábí se v celé Pádské nížíně z mléka krav krmených čerstvou zelenou pící nebo senem. Má tmavě žlutou barvu, která stárnutím tmavne. Chuť je plná a intenzivní a během zrání se ještě zvýrazňuje. Použití - studená kuchyně, je ideální i na vaření, protože se dobře rozpouští.