
Ochutnejte kimči ? nakládané pekingské zelí, které kvasí mléčným způsobem kvašení. Zelí je ochucené rybí omáčkou, chilli a díky přírodní fermentaci získává unikátní chuť a vůni. Kimči má pozitivní vliv na trávení a je bohatým zdrojem vitamínů A, C a taky minerálů. Původně jeho receptura pochází z Koreje, dnes je však kimči celosvětově rozšířenou a velmi vyhledávanou pochoutkou. Využívá se jako příloha k jídlům a taky v teplé kuchyni.
Řapíkatý celer (nebo někdo mu říká stonkový celer), latinsky Apium graveolens var. Dulce, je druh celeru z rodiny miříkovitých (Apiaceae). Pochází z mírného středomořského podnebí (Evropa, Afrika a Asie) a je široce pěstován jako koření, bylina i jako zelenina v Evropě, Střední a Severní Americe, Japonsku, severní Africe, Číně a Indii.
Lahodné, sladké a tak zdravé. Čerstvě utržené kanadské borůvky z našich farem na jižní Moravě si zamilujete.