Cherry rajčátka odrůdy Strabena jsou sladká rajčata ve vaničce, vypěstovaná v České republice, která zaujmou svým netradičním srdcovitým tvarem. Jsou šťavnatá, voňavá a plná chuti, protože dostávají čas skutečně dozrát. Také jsou vždy čerstvá, jelikož rostou u nás a necestují přes půl Evropy. Dáváme si záležet, abychom vám už za šest hodin dodali od lokálních pěstitelů ty nejčerstvější kousky, které ještě ráno spokojeně odpočívaly v řádku u farmáře. Pojďte je s námi vyzkoušet! Rajčata jsou bez pesticidů a jsou pravidelně kontrolována.
Kimči je druh nakládané, mléčně kvašené zeleniny. Původní receptura pochází z Koreje a popularita kimči se šíří po celém světě.
Dýně Hokaido je bohatá na vitamíny a minerální látky, zastoupeny jsou: vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, betakaroten a vitamíny A, B, C. Léčivé účinky dýně Hokaido, která je opravdovou vitamínovou bombou, jsou přímo zázračné. Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potížích, ale také při poruchách ledvin a srdečních potížích. Má močopudné účinky a obsažené látky bojují proti hlístům, roupům a škrkavkám. Konzumace dýně Hokaido je vhodná i pro diabetiky, opražená semínka napomáhají pánům při potížích s prostatou. Pro nízký energetický obsah, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je dýně Hokaido vhodná i jako součást jídelníčku při redukční dietě.
Zelí na stereoidech! Dobrý parťák do coleslawu k vašemu oblíbenému burgeru.
Vítovo kysané zelí má přirozenou chuť a je možné ho konzumovat jako syrové nebo po tepelné úpravě do jídel.
Shiitake má vynikající chuť a aroma připomínající česnek. Obsahuje velké množství proteinů, zinku, draslíku, vitamíny skupiny B a vysoké množství vitamínu D. Dále je bohatá na polysacharidy a bílkoviny s esenciálními aminokyselinami.
Ochutnejte kimči ? nakládané pekingské zelí, které kvasí mléčným způsobem kvašení. Zelí je ochucené rybí omáčkou, chilli a díky přírodní fermentaci získává unikátní chuť a vůni. Kimči má pozitivní vliv na trávení a je bohatým zdrojem vitamínů A, C a taky minerálů. Původně jeho receptura pochází z Koreje, dnes je však kimči celosvětově rozšířenou a velmi vyhledávanou pochoutkou. Využívá se jako příloha k jídlům a taky v teplé kuchyni.
Složení : směs lesních hub vhodných do polévek
Pavel Sándor začal se zpracováním lesních plodů a hub před deseti lety. Žije v malebné obci téměř na okraji lesa a tak je v přírodě každý den. Přebytky a dary přírody by bylo škoda nenabídnout i lidem, kteří se do lesa nedostanou a tak se rozhodl je zpracovávat v nejrůznějších variacích. České houby a lesní plody mají blahodárný účinek na lidský organismus a vzhledem k tomu, že všechny naše produkty pocházejí téměř z panenské přírody Českého lesa, tak neobsahují žádné škodliviny.
Tradiční mléčně kvašená zelenina, ručně vyráběná z najemno nakrouhaného hlávkového zelí podle rodinného receptu, lehce osolená a dochucená kmínem.
Barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic. Z jejích přímo léčivých účinků jmenujme též účinky močopudné, vylučuje sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči, pomáhá po rekonvalescenci při borelioze a klíšťové encefalitidě a má pozitivní vliv na zrak. Při ateroskleróze se doporučuje léčivá kúra: syrová šťáva z červené řepy v dávce 50-100 ml denně po dobu alespoň deseti dní. Podporuje růst buněk a opravuje jejich jádra. Aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zásobování buněk kyslíkem. Vyvolává optimističtější náladu, zbavuje střeva jedovatých látek a odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště v mozku. Je to zelenina velmi hodnotná – ve 100 g bulvy červené řepy je asi 70 mg sodíku, 380 mg draslíku a 20 mg vápníku, dále řepa obsahuje hořčík a z mikroprvků rubidium a caesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, antokyanů, zabraňujících křehkosti cév. Z vitamínů obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a další.