Objednávky od 499 Kč, rozvoz zdarma od 1.500 Kč

Váš nákupní košík je prázdný.

Kefir Eau Vertueuse zázvor kurkuma 0,33l

Představujeme vám vodní kefír s příchutí zázvoru a kurkumy. Slouží jako uklidňující a povzbuzující nápoj, ideální pro zahřátí po dlouhém dni nebo poskytnutí ranní energie. Tento tonický kefír nabízí jemnou kořenitost, která připomíná vyhlášené zázvorové pivo. vegan bez cukru BIO nefiltrováno nepasterizováno není nutno uchovávat v lednici
Dostupnost: není skladem
Výrobce: Green Heads
Kód: 700-7000673
EAN: 5419980195425
94,90 Kč

Všechny ingredience použité v zázvorovém kefíru pocházejí z organických zdrojů. Nápoj je vyroben z vody, citronů, vzácných kefírových zrn odpovědných za fermentaci, řepného cukru, který je plně spotřebován fermentačním procesem, fíků, datlí a zázvoru, který kefíru propůjčuje jeho výraznou a rafinovanou chuť.

Pokud jde o párování jídel, zázvorový Kefír výjimečně dobře doplňuje sushi nebo indickou kuchyni.

Ingredience:

Energizovaná voda, citron*, zázvor*, kefírová zrna*, řepný cukr*, fíky*, kurkuma*, datle*, skořice*

* Z ekologického zemědělství

Co je to kefírová voda?

Vodní kefír, také známý jako tibicos nebo cukrový kefír, je fermentovaný nápoj vyrobený z vody, cukru a kefírových zrn. Kefírová zrna nejsou skutečná zrna, ale spíše želatinové kolonie bakterií a kvasinek, které se podobají malým krystalům nebo zrnům. Tato zrna obsahují symbiotickou kulturu prospěšných bakterií a kvasinek, které fermentují směs cukru a vody.

K výrobě vodního kefíru se kefírová zrna přidají do roztoku vody a cukru a nechají se po určitou dobu fermentovat, obvykle 24 až 48 hodin. Během fermentace bakterie a kvasinky v kefírových zrnech spotřebovávají cukr, produkují oxid uhličitý a různé organické kyseliny. Výsledkem tohoto procesu je perlivý, mírně kyselý nápoj s profilem chuti, který lze upravit přidáním ovoce, bylinek nebo jiných příchutí během procesu fermentace.

Vodní kefír je známý pro své probiotické vlastnosti, protože proces fermentace zvyšuje přítomnost prospěšných bakterií v nápoji. Často se užívá jako osvěžující a přirozeně šumivý nápoj, který může být zdravou alternativou slazených limonád nebo alkoholických nápojů.