Všechny ingredience použité v zázvorovém kefíru pocházejí z organických zdrojů. Nápoj je vyroben z vody, citronů, vzácných kefírových zrn odpovědných za fermentaci, řepného cukru, který je plně spotřebován fermentačním procesem, fíků, datlí a zázvoru, který kefíru propůjčuje jeho výraznou a rafinovanou chuť.
Pokud jde o párování jídel, zázvorový Kefír výjimečně dobře doplňuje sushi nebo indickou kuchyni.
Ingredience:
Energizovaná voda, citron*, zázvor*, kefírová zrna*, řepný cukr*, fíky*, kurkuma*, datle*, skořice*
* Z ekologického zemědělství
Co je to kefírová voda?
Vodní kefír, také známý jako tibicos nebo cukrový kefír, je fermentovaný nápoj vyrobený z vody, cukru a kefírových zrn. Kefírová zrna nejsou skutečná zrna, ale spíše želatinové kolonie bakterií a kvasinek, které se podobají malým krystalům nebo zrnům. Tato zrna obsahují symbiotickou kulturu prospěšných bakterií a kvasinek, které fermentují směs cukru a vody.
K výrobě vodního kefíru se kefírová zrna přidají do roztoku vody a cukru a nechají se po určitou dobu fermentovat, obvykle 24 až 48 hodin. Během fermentace bakterie a kvasinky v kefírových zrnech spotřebovávají cukr, produkují oxid uhličitý a různé organické kyseliny. Výsledkem tohoto procesu je perlivý, mírně kyselý nápoj s profilem chuti, který lze upravit přidáním ovoce, bylinek nebo jiných příchutí během procesu fermentace.
Vodní kefír je známý pro své probiotické vlastnosti, protože proces fermentace zvyšuje přítomnost prospěšných bakterií v nápoji. Často se užívá jako osvěžující a přirozeně šumivý nápoj, který může být zdravou alternativou slazených limonád nebo alkoholických nápojů.