Přírodní čerstvý sýr Cena je uvedena za balení cca 0,3kg
Poloměkký, plnotučný, nezrající sýr z kravského mléka.
Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky kravského mléka. Ricotta (což doslovně znamená „převařený“) vzniká ze syrovátky, což je tekutina, která zůstane při výrobě běžných sýrů. Ricottový tvaroh, vzniklý po převaření a procedění, je bílý, lehce nasládlý a obsahuje zhruba 13 % tuku. Je velmi lahodný a jemný.
Bio čerstvý sýr typu "cottage" s obsahem 20% tuku v sušině.
Plnotučný , poloměkký, zrající sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, vhodný pro labužníky, milovníky vína aj.
Maskar z Polné je zařazen mezi čerstvé smetanové sýry. Je vyroben ze smetany z kravského mléka. Je kompaktní a snadno míchatelný. Obsah sušiny 48%, tuk v sušině 35 %. Sýr se vyznačuje smetanově hedvábnou, plnou a příjemně mírně nasládlou chutí. Sýr je určen pro přípravu dezertů (tiramisu) a krémů, jako příloha k salátům, v teplé kuchyni. Lze použít i jako chuťovka k sladkým vínům.
Čerstvé sýrové nitě vyráběné tradičním způsobem za použití syřidla. Sýr je vyráběn z absolutně čerstvého, nijak neupravovaného, plnotučného kravského mléka, které pochází přímo z dojírny. Všechny cenné látky z mléka vstupují do výrobního procesu v plné přírodní kvalitě i kvantitě. Díky tomu má sýr nejen neobvykle vysokou dietetickou ale i výživovou hodnotu.
Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie. V Itálii má velkou tradici a je velmi oblíbený. Mozzarella má tvar oválu a uskladňuje se v miskách nebo pevně uzavřených obalech obsahujících syrovátku. Má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je poměrně pružná a poddajná. Jak sýr zraje, stává se měkčím a zintenzivňuje se chuť. Ve větším množství, zejména pro gastronomické účely, se tvaruje do kvádrů.
Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie. V Itálii má velkou tradici a je velmi oblíbený. Mozzarella má tvar oválu a uskladňuje se v miskách nebo pevně uzavřených obalech obsahujících syrovátku. Má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je poměrně pružná a poddajná. Jak sýr zraje, stává se měkčím a zintenzivňuje se chuť. Ve větším množství, zejména pro gastronomické účely, se tvaruje do kvádrů.
Originální řecký sýr z ovčího kozího mleka. Použití: Velmi Kvalitní sýr Dělať salátů vhodný i k tepelné úpravě Feta je typický slaný řecký sýr tvarohového typu s tradicí výroby více než 6000 let. Feta se vyrábí z ovčího a kozího mléka v určitém specifickém poměru. Charakteristickou chutí sýru Feta je jemně kyselá a slaná chuť. Tento sýr je vhodný do studené i teplé kuchyně, do salátů, ale třeba i na grilování.
Čerstvé sýrové nitě vyráběné tradičním způsobem za použití syřidla. Sýr je vyráběn z absolutně čerstvého, nijak neupravovaného, plnotučného kravského mléka, které pochází přímo z dojírny. Všechny cenné látky z mléka vstupují do výrobního procesu v plné přírodní kvalitě i kvantitě. Díky tomu má sýr nejen neobvykle vysokou dietetickou ale i výživovou hodnotu.
Halloumi je polotvrdý sýr, u nás převážně známý jako dovozové zboží z Kypru či Řecka. Na rozdíl od těchto zahraničních receptur, které obvykle kombinují kravské/kozí/ovčí mléko do jednoho produktu, je Halloumi z Farmy Bláto vyrobeno pouze z kravského mléka. Barvou a konzistencí připomíná mozzarellu nebo jadel, má lehce slanou chuť. Kombinovatelný je sýr Halloumi i s masem, například jako proklad do špízu. Cena je uvedena za balení cca 0,2kg
Sýr na gril z kozího a ovčího mléka. Při grilování nebo opékání se neroztéká. Vynikající alternativa masa. Farma držovice
Jemná, krémovitá zakysaná smetana, receptura původem z Francie.
Ovčí bryndzu vyrábíme ze 100% plnotučného ovčího mléka (7 % tuku), které je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací. Naše ovčí bryndza zraje 3 týdny.