Čerstvé sýrové nitě vyráběné tradičním způsobem za použití syřidla. Sýr je vyráběn z absolutně čerstvého, nijak neupravovaného, plnotučného kravského mléka, které pochází přímo z dojírny. Všechny cenné látky z mléka vstupují do výrobního procesu v plné přírodní kvalitě i kvantitě. Díky tomu má sýr nejen neobvykle vysokou dietetickou ale i výživovou hodnotu.
Přírodní čerstvý sýr Cena je uvedena za balení cca 0,3kg
Maskar z Polné je zařazen mezi čerstvé smetanové sýry. Je vyroben ze smetany z kravského mléka. Je kompaktní a snadno míchatelný. Obsah sušiny 48%, tuk v sušině 35 %. Sýr se vyznačuje smetanově hedvábnou, plnou a příjemně mírně nasládlou chutí. Sýr je určen pro přípravu dezertů (tiramisu) a krémů, jako příloha k salátům, v teplé kuchyni. Lze použít i jako chuťovka k sladkým vínům.
Halloumi je polotvrdý sýr, u nás převážně známý jako dovozové zboží z Kypru či Řecka. Na rozdíl od těchto zahraničních receptur, které obvykle kombinují kravské/kozí/ovčí mléko do jednoho produktu, je Halloumi z Farmy Bláto vyrobeno pouze z kravského mléka. Barvou a konzistencí připomíná mozzarellu nebo jadel, má lehce slanou chuť. Kombinovatelný je sýr Halloumi i s masem, například jako proklad do špízu. Cena je uvedena za balení cca 0,21kg
Originální řecký sýr z ovčího kozího mleka. Použití: Velmi Kvalitní sýr Dělať salátů vhodný i k tepelné úpravě Feta je typický slaný řecký sýr tvarohového typu s tradicí výroby více než 6000 let. Feta se vyrábí z ovčího a kozího mléka v určitém specifickém poměru. Charakteristickou chutí sýru Feta je jemně kyselá a slaná chuť. Tento sýr je vhodný do studené i teplé kuchyně, do salátů, ale třeba i na grilování.
Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie. V Itálii má velkou tradici a je velmi oblíbený. Mozzarella má tvar oválu a uskladňuje se v miskách nebo pevně uzavřených obalech obsahujících syrovátku. Má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je poměrně pružná a poddajná. Jak sýr zraje, stává se měkčím a zintenzivňuje se chuť. Ve větším množství, zejména pro gastronomické účely, se tvaruje do kvádrů.
Mozzarella je měkký sýr z italské Kampánie. V Itálii má velkou tradici a je velmi oblíbený. Mozzarella má tvar oválu a uskladňuje se v miskách nebo pevně uzavřených obalech obsahujících syrovátku. Má sněhobílou barvu a velmi tenkou lesklou kůru. Struktura mladého sýra je poměrně pružná a poddajná. Jak sýr zraje, stává se měkčím a zintenzivňuje se chuť. Ve větším množství, zejména pro gastronomické účely, se tvaruje do kvádrů.
Tato obdoba vynikajícího italského sýra Bel Paese se zlatooranžově zbarveným povrchem je naší specialitou. My ale, na rozdíl od Italů, kteří jeho barvu docilují barvivem, náš produkt zbarvujeme roztokem ß-karotenu (provitamin A). Sýr je zrající, v konzistenci měkčí, jemný, hladký a vláčný, s intenzivní plnou chutí i vůní, se znatelnou oříškovou stopou. Uplatní se především ve studené kuchyni, v obložených mísách nebo jako klasická pochoutka, s krajícem čerstvého domácího chleba s máslem. Ale velmi dobře se hodí i k zapékání. Jeho chuť skvěle doplní bílé víno. Vhodný pro bezlepkovou dietu.
Cottage je tvarohový sýr mírné příchuti. Je vysušený, ale ne stlačený, takže v něm zůstává stopa syrovátky. V průběhu zpracování je sýr obvykle omýván kvůli odstranění kyselosti, což mu dává nasládlou chuť tvarohového sýru.
Matylda BIO sýrové tyčky jsou vyrobeny z čerstvého mléka výhradně od českých ekologických farmářů. Navíc jako jediný sýr tohoto typu se sníženám obsahem soli na max. 1,5 % a vysokým obsahem vápníku.
Poloměkký, plnotučný, nezrající sýr z kravského mléka.
Tuk v sušině min. 30 %, sušina min. 50 %.
Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky kravského mléka. Ricotta (což doslovně znamená „převařený“) vzniká ze syrovátky, což je tekutina, která zůstane při výrobě běžných sýrů. Ricottový tvaroh, vzniklý po převaření a procedění, je bílý, lehce nasládlý a obsahuje zhruba 13 % tuku. Je velmi lahodný a jemný.
Plnotučný , poloměkký, zrající sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, vhodný pro labužníky, milovníky vína aj.
váha 100g složení: Tvaroh Jedlá sůl 4.2 % Regulátor kyselosti E500 - Uhličitany sodné E170 - Uhličitany vápenaté Mlékařské kultury
Sýr slanější chuti a dostatečné jemnosti určený pro spotřebu bez úpravy, či jako sýr do salátů, k pivu, vínu, apod. Tento druh sýra vyplňuje mezeru mezi tvarohem a zrajícími sýry. Je určen jak k okamžité spotřebě tak až mírnému zrání v teplotách Vaší lednice. Pokud necháte tento sýr zrát v obalu odmění se Vám za čas změnou své chuti i konzistence, kterou ocení každý z Vás. Avšak i jeho brzká konzumace Vám přinese skvělou chuť, např. v kombinaci s čerstvým chlebem Při výrobě byla použita pouze rostlinná syřidla. Sýry jsou tedy vhodné i pro vegetariány.
Bio čerstvý sýr typu "cottage" s obsahem 20% tuku v sušině.
Jemná, krémovitá zakysaná smetana, receptura původem z Francie.
Tvargle na menší kousky s kořením - pálivá paprika. Tvargle kousky s jemnou pikantní chutí.
Tvargle: český zrající sýr pod mazem. Vyrábíme z ryze českého tvarohu. Kousky tvarglí s kmínem, baleno v plastové krabiččce, gramáž: 150 g
Ovčí bryndzu vyrábíme ze 100% plnotučného ovčího mléka (7 % tuku), které je před výrobou ošetřeno pouze šetrnou pasterizací. Naše ovčí bryndza zraje 3 týdny.
Čerstvé sýrové nitě vyráběné tradičním způsobem za použití syřidla. Sýr je vyráběn z absolutně čerstvého, nijak neupravovaného, plnotučného kravského mléka, které pochází přímo z dojírny. Všechny cenné látky z mléka vstupují do výrobního procesu v plné přírodní kvalitě i kvantitě. Díky tomu má sýr nejen neobvykle vysokou dietetickou ale i výživovou hodnotu.